Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® Z10

Reply
Contributor
Sparkygme
Posts: 25
Registered: ‎09-04-2012
My Device: z10
My Carrier: O2

Z10 loss of signal

Hi has anybody else had the problem with this. My z10 keeps dropping its signal yet I have full 3G signal on my other blackberry Can have full 3G on other phone yet only 1 bar on g on the z10. If I reboot the the z10 it then comes back showing full h+ this last 5-6 hours then I have to reboot again. Anyone else having same issue
Please use plain text.
JSanders
Posts: 82,480
Likes: 22,612
Solutions: 5,824
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: Z10 loss of signal

When the signal drops as indicated, do you still see the BlackBerry dots logo next to that signal indicator?

 




1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes


Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Please use plain text.
Contributor
Sparkygme
Posts: 25
Registered: ‎09-04-2012
My Device: z10
My Carrier: O2

Re: Z10 loss of signal

No bb icon vanishes but bbm and Internet still work. It's done it 4 times today
Please use plain text.
JSanders
Posts: 82,480
Likes: 22,612
Solutions: 5,824
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: Z10 loss of signal

Maybe you don't need to reboot, try swiping down from the top bezel to Settings > Network Connections > Mobile Network and turn off and back on your Mobile Network connection.

 

When you got this z10, did you use an existing SIM card in the device or a brand new SIM card?




1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes


Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Please use plain text.
Contributor
omranshah
Posts: 26
Registered: ‎03-01-2013
My Device: Blackberry Z10
My Carrier: Zain Saudi arabia

Re: Z10 loss of signal

Tried to do the setting turn on turn off data network but the problem still persists. I suspect there might be the problem with the device itself and the carriers must replace our devices. Any clues!
Please use plain text.
New Member
consultingsapphire
Posts: 3
Registered: ‎05-13-2013
My Device: Z10
My Carrier: O2

Re: Z10 loss of signal

Hello, did you manage to solve the issue?  I am experiencing exactly the same.

Please use plain text.
JSanders
Posts: 82,480
Likes: 22,612
Solutions: 5,824
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: Z10 loss of signal


consultingsapphire wrote:

Hello, did you manage to solve the issue?  I am experiencing exactly the same.


Open your Settings > Network Connectons > Mobile Network.

 

Do you have a pull down choice for the connection type, such as 2G, 3G, LTE, or ?




1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes


Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Please use plain text.
New Member
consultingsapphire
Posts: 3
Registered: ‎05-13-2013
My Device: Z10
My Carrier: O2

Re: Z10 loss of signal

Hello, yes i do......................... 3G&2G, 3G only or 2G only

Please use plain text.
JSanders
Posts: 82,480
Likes: 22,612
Solutions: 5,824
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: Z10 loss of signal

Have you tried changing those settings to one other than currently, and see if the connection stays more constant?




1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes


Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Please use plain text.
New Member
consultingsapphire
Posts: 3
Registered: ‎05-13-2013
My Device: Z10
My Carrier: O2

Re: Z10 loss of signal

Yes i have done that time and time agin (left it on one for one day and tried another the following)

Please use plain text.