Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

Reply
New Contributor
igorbatisti
Posts: 4
Registered: ‎09-16-2011
My Device: 8310

My WhatsApp issue

Hey! How are you?

It's my first time here, and I've been searching for help, but I haven't found anywhere.

So, let's know my problem:

I have a BB 8310, its version v. 4.5.0.55 and I'm currently using APN data plan (IDK its right name).

I am having issues in WHATSAPP MESSENGER, otherwise, in others applications, they work fine.

In the past, WHATSAPP was working perfectly, I mean without any troublem. When I had to reinstall my OS, when I try to connect it with my number, it says: java.io.IOException: Connection not writeable

 

I'm crazy! I want to use this app, but I already have looked into every website, but no answers!

Can you help me?

I beg you..

Contributor
cmasciarelli
Posts: 10
Registered: ‎09-13-2011
My Device: Blackberry Curve 9300 OS 6

Re: My WhatsApp issue

 

 Você é brasileiro?! Operadora Vivo...

 

 Have you ever tried to remove and then install again the app?

 

 Is this app compatible with your phone and it's version?

New Contributor
igorbatisti
Posts: 4
Registered: ‎09-16-2011
My Device: 8310

Re: My WhatsApp issue

Sim, eu sou hahaha

 & yes já tentei fazer isso, e é compativel sim hahaha

tava funcionando de boa antes de reinstalar o OS ;x

 

algo mais p fazer? haha

New Contributor
konggy
Posts: 4
Registered: ‎09-17-2011
My Device: Curve 8520

Re: My WhatsApp issue

Can you explain how Whatsapp working in the past? as via Wi-Fi or wireless provider?

Does your Whatsapp is the lastest version? The lastest ver. can use via Wi-Fi but you should have BIS.

I think it can work properly if you have a BIS+data plan

New Contributor
igorbatisti
Posts: 4
Registered: ‎09-16-2011
My Device: 8310

Re: My WhatsApp issue

Hey! Thanks for answering me...

My WhatsApp was working perfectly in the past with TCP generic data plan (wireless provider).

Yes, It is. I downloaded it directly from the website.

New Member
saad_shafique
Posts: 1
Registered: ‎09-18-2011
My Device: Bold 9000

Re: My WhatsApp issue

OK so I'm gettin exactly the same message. I have BIS activated and whatsapp was working fine with the provider data plan. I had to reinstall and now it says "Unexpected error: java.io.IOException: Connection not writeable"

New Contributor
igorbatisti
Posts: 4
Registered: ‎09-16-2011
My Device: 8310

Re: My WhatsApp issue

still the same..

if u got a solution contact me :smileywink:

New Contributor
konggy
Posts: 4
Registered: ‎09-17-2011
My Device: Curve 8520

Re: My WhatsApp issue

please note that you have change the data plan. I suggest you to pull batt. and make sure that you get the comfirmation of the new plan from your provider. If this didn't work  you can also try this;

BB Home > Options > Advanced Options > Service Book find 'IPPP for BIS [IPPP]' delete it.

and go to BB Home > Options > Advanced Options > Host Routing Table press 'BB' select 'register now'

 

ps. make sure you cancel the old plan and register the new plan.

Developer
ben1107
Posts: 409
Registered: ‎06-13-2011
My Device: Z10, Playbook

Re: My WhatsApp issue

You need to select connection options in your application. It basically is failing to connect to the internet
Twitter: @IAmBenGiey | Click " Like " if you want to Thank someone.
If Problem Resolves mark the post(s) as " Solution ", so that other can make use of it.

Try my apps:
The Ultimate Currency Converter and T2G - BloGFeed
New Member
pavanbhush
Posts: 1
Registered: ‎11-30-2011
My Device: BB 8520

Re: My WhatsApp issue

I'm also getting the exact same message : java.io.IOException: failed to transmit

 

My BIS services are acticated and whatsapp was working just fine till 2 days back but suddenly it stopped.

My Internet is also working perfectly, i can browse at will. But some how all the applications aren't working. Facebook or whatsapp aren't working.

 

Can someone help?