Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Java Development

Reply
Contributor
ieeehh
Posts: 39
Registered: ‎09-02-2011
My Device: Curve 9300
Accepted Solution

BBM MDS Simulator problem

I'm developing an app that needs to send something via BBM, so I wanted to try it out. The problem is I can't get the BBM simulator to run. I followed the instructions found on the Blackberry Messenger page but when I execute run.bat it says the following:

 

Error Image

(why can't I post the image directly?!) 

 

- Java SE Development Kit 7 installed: C:\jdk1.7.0\

- Java JRE installed: C:\jdk1.7.0\jre7\

(Note that there is another jre folder: C:\jdk1.7.0\jre\) JAVA_HOME variable points to: C:\jdk1.7.0\

 

Added "C:\jdk1.7.0\bin\;" to the front of path variable.
Copied files local_policy.jar and US_export_policy.jar to both

  • 1) C:\jdk1.7.0\jre\lib\security ; and
  • 2) C:\jdk1.7.0\jre7\lib\security

(I first copied them only to C:\jdk1.7.0\jre7\lib\security but it said "Did you install Unlimited Strength Jurisdiction Policy Files?")

I downloaded the SDK, extracted the contents to "C:\BBM\", got into MDS Simulator and extracted the contents right there as well.

 

Running Windows 7 64 bits.

 

What am I missing here?

Developer
johanguzman07
Posts: 102
Registered: ‎07-26-2011
My Device: Not a blackberry user

Re: BBM MDS Simulator problem

Greetings.

Start your process from the scratch following the steps in this link,
http://docs.blackberry.com/en/developers/deliverables/25813/.

Then, to learn in more detail about how to use the BBM SDK, go to
http://docs.blackberry.com/en/developers/deliverables/25690/index.jsp?name=Development+Guide+-+Black...

I hope this help. Good luck and let me know about your progress.

Let me know if this was helpful or if you have a solution.

Johan Guzmán - In case my answer pleased you, give a press to the LIKE button, please!! Mark this post as solution if it solved your problem.
Contributor
ieeehh
Posts: 39
Registered: ‎09-02-2011
My Device: Curve 9300

Re: BBM MDS Simulator problem

[ Edited ]

Yes, however the problem is that in step 5 of http://docs.blackberry.com/en/developers/deliverables/25813/Run_the_MDS_Simulator_1347972_11.jsp it says simply: "Double-click run.bat to launch the BlackBerry MDS Simulator."

 

That doesn't work. That's where I'm stuck.

 

And yes, I have configured the BlackBerry MDS Simulator to use unlimited strength encryption. Look at my error image in the first post, maybe you notice something I have not..

 

Thanks for the reply 

Developer
johanguzman07
Posts: 102
Registered: ‎07-26-2011
My Device: Not a blackberry user

Re: BBM MDS Simulator problem

Unfortunately, I am not able to see the image unless you use the upload image tool in the message redaction page.

Please upload it to continue trying to help.

Let me know if this was helpful or if you have a solution.

Johan Guzmán - In case my answer pleased you, give a press to the LIKE button, please!! Mark this post as solution if it solved your problem.
Contributor
ieeehh
Posts: 39
Registered: ‎09-02-2011
My Device: Curve 9300

Re: BBM MDS Simulator problem

Here is the image, thank you.

 

run.bat Error Image

Developer
johanguzman07
Posts: 102
Registered: ‎07-26-2011
My Device: Not a blackberry user

Re: BBM MDS Simulator problem

[ Edited ]

Have you specified your IP address in the rimpublic.property file (in my case located in "R:\BBM_SDK_BETA_4\MDS Simulator\sdk\mds\Servers\MDS1\config")???

If no, go to that file, and in the fourth line set, change the UDP.send.host value to the IP address of your computer (ie, localhost or 127.0.0.1).

Tell me if that worked.


Let me know if this was helpful or if you have a solution.

Johan Guzmán - In case my answer pleased you, give a press to the LIKE button, please!! Mark this post as solution if it solved your problem.
Contributor
ieeehh
Posts: 39
Registered: ‎09-02-2011
My Device: Curve 9300

Re: BBM MDS Simulator problem

It was already set to "localhost". Changed it to 127.0.0.1 but it still doesn't work.

What else could it be? 

Developer
StevenKader
Posts: 648
Registered: ‎02-03-2010
My Device: Z10 LE

Re: BBM MDS Simulator problem

Is the JDK 1.7  32bit?  I haven't tried with 1.7 , only 1.6.


Steven Kader at JaredCo
   Follow me on Twitter    |     Mipixi.com :  Web App for Photo Sharing
Contributor
ieeehh
Posts: 39
Registered: ‎09-02-2011
My Device: Curve 9300

Re: BBM MDS Simulator problem

ARRRRRRRRRRRRRGGGGGGHHHHHHHHHHHHHH

 

Thtat did it!!

 

I wasted 4 days on this! Unbelievable.

 

Thank you! 

Developer
johanguzman07
Posts: 102
Registered: ‎07-26-2011
My Device: Not a blackberry user

Re: BBM MDS Simulator problem

I late a while to dig this!!!

It's good to see this already solved. Good luck, guys!

Let me know if this was helpful or if you have a solution.

Johan Guzmán - In case my answer pleased you, give a press to the LIKE button, please!! Mark this post as solution if it solved your problem.