Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Java Development

Reply
New Developer
Posts: 7
Registered: ‎11-07-2008
My Device: Not Specified

BlackBerryMapsDemo problem

[ Edited ]

Hi,

 

I'm having a problem with the BlackBerryMapsDemo sample bundled with the jdk.

Basically the  application will run but I'm getting a network error whenI try and view the map.

 

I'm using JDK 4.6.0.12, I have the MDS running. I can browse internal sites on our intranet.

In the debug window I can see that the application is calling the following url,http://maps.blackberry.com/map2/;deviceside=true (uid=null,mdsUID=null), when trying to render the map screen.

Thats when the network error appears ("A network error was encountered. Check your server settings") on the blackberry screen. Also, I see no activity in the MDS Simulator.

 

I understand that when deviceside=true is specified that direct TCP is used.

My APN settings in the simulator are set to, APN=net.rim.gprs and user name and password is blank.

 

 

I suppose I have two questions.

1. How do I get this working in the simulator environment using directTCP?

2. Is it possible to use deviceside=false so Blackberry Maps uses the MDS instead?

 

Many thanks! :smileyhappy:

 

S.

 

Message Edited by spw2487 on 11-07-2008 05:20 AM
New Developer
Posts: 7
Registered: ‎11-07-2008
My Device: Not Specified

Re: BlackBerryMapsDemo problem

Can nobody help me with this? :mansad:
New Developer
Posts: 7
Registered: ‎11-07-2008
My Device: Not Specified

Re: BlackBerryMapsDemo problem

I could do with some pointers here. please let me know if I haven't provided enough information.

I'd like to get the Maps Demo working before I start working on my application.

 

Thanks in advance..

New Developer
Posts: 7
Registered: ‎11-07-2008
My Device: Not Specified

Re: BlackBerryMapsDemo problem

Oh well, it must be a bit of a tough one. Looks like we'll have to go with Windows Mobile 6.1 and Virtual Earth.
BlackBerry Development Advisor
Posts: 15,117
Registered: ‎07-09-2008
My Device: BlackBerry Passport
My Carrier: Bell

Re: BlackBerryMapsDemo problem

You mention that you are able to access sites on your Intranet.  Are you able to browse to sites in the Internet?  If not, do you have a proxy server in your environment?  If so, please see this link.

 

How To - Configure the BlackBerry MDS simulator to work behind a proxy
Article Number: DB-00047

http://www.blackberry.com/knowledgecenterpublic/livelink.exe/fetch/2000/348583/800792/801079/How_To_...

Mark Sohm
BlackBerry Development Advisor

Please refrain from posting new questions in solved threads.
Problem solved? Click the Accept As Solution button.
Found a bug? Report it using Issue Tracker
New Developer
Posts: 60
Registered: ‎01-16-2009
My Device: Not Specified

Re: BlackBerryMapsDemo problem

I am facing a similar issue. Where you able to solve?

 

Thanks,

Navaneeth

New Developer
Posts: 6
Registered: ‎10-23-2009
My Device: Not Specified

Re: BlackBerryMapsDemo problem

I am experiencing the same problem.

 

I have a system proxy and have configured it correctly in rimpublic.property. I was able to go on google.com via Blackberry Browser. But somehow when I launch Blackberry Maps or the MapDemo, it always say "Network Error", and the map shows "No Data Available".

 

Any idea how to fix this? Any insights will be greatly appreciated!!

New Developer
Posts: 7
Registered: ‎08-21-2009
My Device: Not Specified

Re: BlackBerryMapsDemo problem

I am also encountering the same problem..

Please help!!