Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Java Development

Reply
Developer
Posts: 507
Registered: ‎07-15-2008
My Device: Not Specified
Accepted Solution

Blackberry Developers Zone on blackberry.com does not work

Most probably this is an offtopic for this forum section.

 

I just tried to download some software from http://www.blackberry.com/developers

 

I went here: http://na.blackberry.com/eng/developers/downloads/EclipsePlugIn.jsp

 

Clicked on "Download" , entered login/password and get the following message:

 

**************************************************** ********************************************

HTTP Status 500 -

type Exception report

message

description The server encountered an internal error () that prevented it from fulfilling this request.

exception

java.lang.NullPointerException

note The full stack trace of the root cause is available in the Apache Tomcat/5.5.20 logs.


Apache Tomcat/5.5.20

**************************************************** ********************************************

 

I suspect that something goes wrong on blackberry site :smileyhappy:

 

Can it be fixed ?

 

 

 

----------------
if your issue solved set "Solution" mark at the relevant post
Developer
Posts: 19,629
Registered: ‎07-14-2008
My Device: Not Specified

Re: Blackberry Developers Zone on blackberry.com does not work

I went to the download link you supplied

 http://na.blackberry.com/eng/developers/downloads/EclipsePlugIn.jsp

 

filled in my details and went straight through.  I did not need to enter a login/password.  So no problem from my PC.

 

I'm surprised that you are being asked for the login/password - is this some authentication/proxy server on your network?

Developer
Posts: 507
Registered: ‎07-15-2008
My Device: Not Specified

Re: Blackberry Developers Zone on blackberry.com does not work

 

There is no proxy in my network.

When I opened http://na.blackberry.com/eng/developers/downloads/EclipsePlugIn.jsp I clicked on "Download now" button on the top of screen.

 

After that the following address opened: https://www.blackberry.com/CorpDevZone/login.do

 

with the following text on the page:

************************************************************************************************************************

Login to the Developer Community

 

You are accessing a premium resource, which requires a login. Please enter your login* information to be directed to the document or download you have requested.

 

Email Address: [            ]

Password: [            ]  

 

 

[Login]

************************************************************************************************************************

 

When I login I get the error I have described above.

----------------
if your issue solved set "Solution" mark at the relevant post
Developer
Posts: 19,629
Registered: ‎07-14-2008
My Device: Not Specified

Re: Blackberry Developers Zone on blackberry.com does not work

You are absolutely right.  I just tried from another computer and on that computer, it required me to login.  Obviously I have some sort of cookie on my normal computer which auto logs me in.  I'd suggest you create an account - or another one if the one you currently have is not working.  I think this is a different login to the one for the forum.
Developer
Posts: 507
Registered: ‎07-15-2008
My Device: Not Specified

Re: Blackberry Developers Zone on blackberry.com does not work

Yes, you're right. I registered another email address, and registered another account to download a piece of RIM software.

 

That's is not too convenient way, but that is one workaround that works.

 

Thank you, Peter, for assistance.

----------------
if your issue solved set "Solution" mark at the relevant post
BlackBerry Development Advisor
Posts: 15,125
Registered: ‎07-09-2008
My Device: BlackBerry Passport
My Carrier: Bell

Re: Blackberry Developers Zone on blackberry.com does not work

It sounds like there is an issue with your first account.  You can contact devsupport@rim.com with your account details to investigate this further.
Mark Sohm
BlackBerry Development Advisor

Please refrain from posting new questions in solved threads.
Problem solved? Click the Accept As Solution button.
Found a bug? Report it using Issue Tracker