Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Java Development

Reply
Developer
ashish12169
Posts: 214
Registered: ‎03-18-2012
My Device: 8520
My Carrier: Company

Blackberry how to acces the BIS data service in our application.

Hi,

 

I built an application that communicate with the web service and  i  run it sucessfully on the simulater. but this application does not run on the device having BIS internet service..

 

can u please suggest me how the other third party applications run on the device having BIS internet service....

Please use plain text.
Developer
peter_strange
Posts: 19,601
Registered: ‎07-14-2008
My Device: Not Specified

Re: Blackberry how to acces the BIS data service in our application.

Which connection methods are you trying to use?

 

If this is not clear to you, please review:

http://supportforums.blackberry.com/t5/Java-Development/Networking-Transports-II/ta-p/446742

and

http://supportforums.blackberry.com/t5/Java-Development/Different-ways-to-make-an-HTTP-or-socket-con...

 

or are you using ConnectionFactory?

Please use plain text.
Developer
ashish12169
Posts: 214
Registered: ‎03-18-2012
My Device: 8520
My Carrier: Company

Re: Blackberry how to acces the BIS data service in our application.

Hi,

 

I am trying connection methode BlackBerry® Internet Service.

 

Please use plain text.
Developer
peter_strange
Posts: 19,601
Registered: ‎07-14-2008
My Device: Not Specified

Re: Blackberry how to acces the BIS data service in our application.

So what connection suffix are you using?  Or are you using ConnectionFactory?

Please use plain text.
Developer
ashish12169
Posts: 214
Registered: ‎03-18-2012
My Device: 8520
My Carrier: Company

Re: Blackberry how to acces the BIS data service in our application.

Hi,

 

I am using deviceside=true as the connection suffix

 

Please use plain text.
Developer
peter_strange
Posts: 19,601
Registered: ‎07-14-2008
My Device: Not Specified

Re: Blackberry how to access the BIS data service in our application.

So you are using direct TCP or carrier TCP (two names for the same thing).  If you review the links I gave you previously you will see to use this method you need to have the TCP Options specified in the device or on your connection string.  Review the links again and see if it a little clearer. 

Please use plain text.
Developer
ashish12169
Posts: 214
Registered: ‎03-18-2012
My Device: 8520
My Carrier: Company

Re: Blackberry how to access the BIS data service in our application.

Hi,

I want to use BlackBerry® Internet Service and in the document i found this transport is only available to BlackBerry Alliance Program members, subject to approval.

can you please suggest how i can achieve this.
and what is the connection suffix for this transport....?
Please use plain text.
Developer
peter_strange
Posts: 19,601
Registered: ‎07-14-2008
My Device: Not Specified

Re: Blackberry how to access the BIS data service in our application.

Please use plain text.
Developer
ashish12169
Posts: 214
Registered: ‎03-18-2012
My Device: 8520
My Carrier: Company

Re: Blackberry how to access the BIS data service in our application.

HI,

can you please suggest me where to register for BIS-B which is free.
Please use plain text.
Developer
simon_hain
Posts: 16,044
Registered: ‎07-29-2008
My Device: Z10 LE
My Carrier: O2 Germany

Re: Blackberry how to access the BIS data service in our application.

you can register for BIS push for free (and get BIS access in addition)
----------------------------------------------------------
feel free to press the like button on the right side to thank the user that helped you.
please mark posts as solved if you found a solution.
@SimonHain on twitter
Please use plain text.