Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Java Development

Reply
Developer
kanaksony
Posts: 571
Registered: ‎04-11-2009
My Device: BB 10 Dev Alpha

Can we push HomeScreen from our application

Hi,

 

I am trying to push HomeScreen from my application.Can we do this?

 

UiApplication.getUiApplication().pushScreen( net.rim.blackberry.api.homescreen.HomeScreen );

 

But, above line on compilation gives err : cannot find symbol

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
symbol  : class homescreen
location: package net.rim.blackberry.api
    UiApplication.getUiApplication().pushScreen( net.rim.blackberry.api.homescreen.HomeScreen);
                                                                                                                                  ^
1 error

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

I am using BB JDE 4.2.1.41

 

Thanks & Regards,
Kanak Sony

 

Regards,
Kanak Sony
------------------------------------------------------------------------------------------
http://dodevelopnshare.wordpress.com/ | http://www.linkedin.com/profile/view?id=188131481&trk=tab_pro
Developer
sonicboomboy
Posts: 466
Registered: ‎03-04-2009
My Device: 8520

Re: Can we push HomeScreen from our application

Nope, you do not have access to this screen. It's rim internal.

Though starting from os 5.0 you have possibility to make some changes to it.

Got resolved! Press kudo icon!
Developer
rcmaniac25
Posts: 1,805
Registered: ‎04-28-2009
My Device: Z10 (STL100-4)-10.2.1.3253, Z10 (STL100-3)-10.3.1.997 Dev OS, Z30 (STA100-5)-10.3.1.997 Dev OS, Passport (SQW100-1)-10.3.0.1418, PlayBook (16GB)-2.1.0.1917

Re: Can we push HomeScreen from our application

You can send your app to the background. Then the homescreen comes up.

---Spends time in #blackberrydev on freenode (IRC)----
Three simple rules:
1. Please use the search bar before making new posts.
2. "Like" posts that you find helpful.
3. If a solution has been found for your post, mark it as solved.
--I code too much. Well, too bad.
Developer
kanaksony
Posts: 571
Registered: ‎04-11-2009
My Device: BB 10 Dev Alpha

Re: Can we push HomeScreen from our application

[ Edited ]

Hi rcmania25,

 

Actually, what I have done is : my application is a background application, I have invoked Player application from it and recorded an audio of few seconds.

 

What I want to done next is:

While the recording is going on... My phone hangs.. I dn want to show this and want to process all this in background. Here I want that homescreen shud be displayed..

 

Thanks & Regards,
Kanak Sony

 

Regards,
Kanak Sony
------------------------------------------------------------------------------------------
http://dodevelopnshare.wordpress.com/ | http://www.linkedin.com/profile/view?id=188131481&trk=tab_pro
Developer
sonicboomboy
Posts: 466
Registered: ‎03-04-2009
My Device: 8520

Re: Can we push HomeScreen from our application


kanaksony wrote:

 

Actually, what I have done is : my application is a background application, I have invoked Player application from it and recorded an audio of few seconds.

 

 

If you are invoking the Player application  and then at the same time you want to minimize it and show the HomeScreen in this case  I might be afraid you do not have control for such a thing.

 

 

 

 

 


 

 

Got resolved! Press kudo icon!
Developer
kanaksony
Posts: 571
Registered: ‎04-11-2009
My Device: BB 10 Dev Alpha

Re: Can we push HomeScreen from our application

Hi 

 

Thanks or your response... But, I have to implement this in my application and looking for some tips/ advices form others on the forum... May be someone can give me a clue to the solution of my problem...

 

 

 

 

 

 

 

Regards,
Kanak Sony
------------------------------------------------------------------------------------------
http://dodevelopnshare.wordpress.com/ | http://www.linkedin.com/profile/view?id=188131481&trk=tab_pro
Developer
rcmaniac25
Posts: 1,805
Registered: ‎04-28-2009
My Device: Z10 (STL100-4)-10.2.1.3253, Z10 (STL100-3)-10.3.1.997 Dev OS, Z30 (STA100-5)-10.3.1.997 Dev OS, Passport (SQW100-1)-10.3.0.1418, PlayBook (16GB)-2.1.0.1917

Re: Can we push HomeScreen from our application

You can try key injection for the end key.

---Spends time in #blackberrydev on freenode (IRC)----
Three simple rules:
1. Please use the search bar before making new posts.
2. "Like" posts that you find helpful.
3. If a solution has been found for your post, mark it as solved.
--I code too much. Well, too bad.