Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Java Development

Reply
Developer
geeneeus
Posts: 80
Registered: ‎09-12-2009
My Device: Bold 9700

ConnectionFactory OS6 major lag problems

I have recently started using the ConnectionFactory class to create http and https connections in my BlackBerry apps in order for them to be more reliable. But I have noticed that newer apps I write are experiencing a major lag from using it.

Mostly the lag occurs when the application exits.

From what I can tell I am closing all connections correctly after the http(s) connections but still see this problem.

Has anyone else noticed this using ConnectionFactory to create a connection? If so, is there are a workaround or something that you think I may be doing wrong?

Thanks for any help you can give me.
Genius Development Scotland
Website: http://www.genius-dev.co.uk
Please use plain text.
New Contributor
csvideo
Posts: 3
Registered: ‎05-31-2012
My Device: Bold 9930

Re: ConnectionFactory OS6 major lag problems

I am using the connectionfactory to link go my webserver however I have to carriers (cell phone service providers) in my country the connectionfactory command works on one carrier but fails on doing other...how can I deal with this major problem? I'm thinking of going back to the way it was done before os5.....but idont know how it was done cause I am now only 6months old on blackberry development

Please use plain text.