Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Java Development

Reply
New Developer
chewbocka
Posts: 1
Registered: ‎07-17-2009

Failed to connect to remote VM

First time Blackberry dev here.

 

I'm going through the Hello World example and run into a problem while launching the simulator. I select Run->Debug and receive the following error:

 

'Launching DebugServer' has encountered a problem. Failed to connect to remote VM

 

 

when clicking the details button, I get 

Failed to connect to remote VM com.sun.jdi.connect.spi.ClosedConnectionException


I'm using BlackBerry JDE 4.5 and Eclipse SDK 3.4.1 (Ganymede) for development. Any help would be greatly appreciated.

Please use plain text.
Developer
lucidbee
Posts: 86
Registered: ‎07-21-2009

Re: Failed to connect to remote VM

Try exiting eclipse and restarting.

 

I have problems when I terminate my simulator with anything other than 'disconnect' on the debug view.

Please use plain text.
New Developer
pelarla
Posts: 3
Registered: ‎01-06-2010

Re: Failed to connect to remote VM

I have experienced the same error while beginning with the HelloWorldDemo as well, and I'm using the same software versions.  I've closed and restarted Eclipse.  Didn't eliminate the error.  I've rebooted my pc, restarted Eclipse.  Same error.  I've even uninstalled the JDK, Eclipse, and the Blackberry Eclipse Plug-in.  Still have the same problem.

Please use plain text.
New Developer
pluplus
Posts: 4
Registered: ‎01-04-2010

Re: Failed to connect to remote VM

I am having the exact same problem...

Please use plain text.
Developer
rcmaniac25
Posts: 1,804
Registered: ‎04-28-2009
My Carrier: Verizon

Re: Failed to connect to remote VM

I come across this every once and a while, I orignally would restart Eclipse but realized I could just try again without restarting Eclipse. I have needed to try to restart the simulator more then once in order to get it going, if I can't get it after 3-4 tries I will close down other programs that I am runnng (not all of them but the ones that I know are memory/CPU intensive) and that will often fix the problem.

---Spends time in #blackberrydev on freenode (IRC)----
Three simple rules:
1. Please use the search bar before making new posts.
2. "Like" posts that you find helpful.
3. If a solution has been found for your post, mark it as solved.
--I code too much. Well, too bad.
Please use plain text.
New Developer
pelarla
Posts: 3
Registered: ‎01-06-2010

Re: Failed to connect to remote VM

Thanks for the input, but I tried that as well.  I even tried running ONLY Eclipse after a reboot, to no success.  The simulator just won't fire up.  Surely someone has seen this @ Blackberry and has a genuine solution!

Please use plain text.
New Developer
Raghav
Posts: 13
Registered: ‎05-29-2009

Re: Failed to connect to remote VM

Hi All,

Am getting the same error, Anyone has got sollution?

 

regards,

Raghav.

Please use plain text.
New Contributor
varma
Posts: 2
Registered: ‎05-22-2010
My Carrier: SE

Re: Failed to connect to remote VM

Hi All,

Same error... Same error...:smileysad:

Please use plain text.
Developer
shekhaman
Posts: 29
Registered: ‎02-24-2010
My Carrier: Vodafone

Re: Failed to connect to remote VM

[ Edited ]

I am also having the same problem

although my emulator does get started, but i get the same error and nothing runs on it.

 

any solutions.. Mr. Admin!!??

 

 

Please use plain text.
Developer
shekhaman
Posts: 29
Registered: ‎02-24-2010
My Carrier: Vodafone

Re: Failed to connect to remote VM

Eventually, i restarted my system and all the things started working.

but i fear this is not a permanent or accurate solution..

Please use plain text.