Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Java Development

Reply
New Contributor
ARayess
Posts: 8
Registered: ‎02-14-2010
My Device: -
My Carrier: -

HTTPPushDemo, Server-side application not running

Greetings everyone,

 

I'm trying to develop my first BB application, widget to be specific, been studying and researching, currently i'm trying to run the HTTPPushDemo application, found here:

 

Sample Application

 

I reach to the point where i need to run the server-side application using the run.bat in the server component folder, i guess i need this to start so i can push messages to the client-side application.

 

I can't start it, everytime i run the run.bat i get the following message:

 

Any ideas?

 

Please use plain text.
New Contributor
ARayess
Posts: 8
Registered: ‎02-14-2010
My Device: -
My Carrier: -

Re: HTTPPushDemo, Server-side application not running

[ Edited ]

Can someone help please?

Please use plain text.
New Contributor
ARayess
Posts: 8
Registered: ‎02-14-2010
My Device: -
My Carrier: -

Re: HTTPPushDemo, Server-side application not running

Bump
Please use plain text.
Developer
Gunjan
Posts: 50
Registered: ‎09-01-2009
My Device: Not Specified

Re: HTTPPushDemo, Server-side application not running

hi

 

have you read read.txt that is with the httppushdemo? you first need to implement all the 13 steps....and there is i think you need to start MDS and EES and then you need to start the server then start server then start hettppushdemo . i cant find MDS n EES running on your computer from your screenshot.

 

 

Please use plain text.
Developer
peter_strange
Posts: 19,595
Registered: ‎07-14-2008
My Device: Not Specified

Re: HTTPPushDemo, Server-side application not running

I agree with the previous poster however looking at the screen shot I notice that you seem to have moved the sample and you do not seem to have access to a java compiler (can't find javac).  You will need to fix that - perhaps by installing the full JDK?

Please use plain text.
New Contributor
ARayess
Posts: 8
Registered: ‎02-14-2010
My Device: -
My Carrier: -

Re: HTTPPushDemo, Server-side application not running

I did read the the readme that came with the sample, i followed step by step, MDS was started, and i get to the step where i need to start the server (one that came with sample) by running run.bat, and that's when i get that screenshot.

 

I'll try like peter said and install full JDK.

 

Thanks for replies

Please use plain text.