Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Java Development

Reply
New Contributor
mkrayapudi
Posts: 5
Registered: ‎05-30-2012
My Device: 9930
My Carrier: BSNL
Accepted Solution

How to simulate BlackBerry commands/options from java code?


Hi Friends,

To wipe/erase personal data we have the following option on BlackBerry Phone (Model: 9930)
Options -> Security  -> Security Wipe

I want to provide the same option in my BlackBerry App (e.g. A button labelled "Erase Personal Data")
How can I simulate the same functionality through java code

Can anyone please provide some help or provide reference to any API

Thank you,

Please use plain text.
Developer
peter_strange
Posts: 19,602
Registered: ‎07-14-2008
My Device: Not Specified

Re: How to simulate BlackBerry commands/options from java code?

Welcome to the forums.

 

Can you clarify what this app would erase.  Is it just your apps data?

Please use plain text.
New Contributor
mkrayapudi
Posts: 5
Registered: ‎05-30-2012
My Device: 9930
My Carrier: BSNL

Re: How to simulate BlackBerry commands/options from java code?

Peter, Thank you for the response,

 

It should remove all the personal data

The same functionality of the command (Options -> Security  -> Security Wipe)

but through my App.

Please use plain text.
Developer
simon_hain
Posts: 16,102
Registered: ‎07-29-2008
My Device: Z10 LE, Z30, Passport
My Carrier: O2 Germany

Re: How to simulate BlackBerry commands/options from java code?

there is no API for that, it is not possible.
you can do it using a BES though.
----------------------------------------------------------
feel free to press the like button on the right side to thank the user that helped you.
please mark posts as solved if you found a solution.
@SimonHain on twitter
Please use plain text.
New Contributor
mkrayapudi
Posts: 5
Registered: ‎05-30-2012
My Device: 9930
My Carrier: BSNL

Re: How to simulate BlackBerry commands/options from java code?

[ Edited ]

Simon, thank you for the response.

 

My requirement is similar to WIPE option in the BuddyGaurd  App

 

or

similar to the following java code in BlackBerry

Runtime.getRuntime().exec("notepad.exe");

 

instead of "notepad.exe" I want to execute Options -> Security  -> Security Wipe from BlackBerry App

 

 

Please use plain text.
Developer
simon_hain
Posts: 16,102
Registered: ‎07-29-2008
My Device: Z10 LE, Z30, Passport
My Carrier: O2 Germany

Re: How to simulate BlackBerry commands/options from java code?

i don't think this software does a security wipe, i guess it "just" deletes all the things it mentions using the APIs that are existing.
----------------------------------------------------------
feel free to press the like button on the right side to thank the user that helped you.
please mark posts as solved if you found a solution.
@SimonHain on twitter
Please use plain text.
New Contributor
mkrayapudi
Posts: 5
Registered: ‎05-30-2012
My Device: 9930
My Carrier: BSNL

Re: How to simulate BlackBerry commands/options from java code?

[ Edited ]

thank you,

 

not only Security Wipe, is it possible to simulate any command through code like we do in Java (e.g. Runtime.getRuntime().exec("notepad.exe");    )

Please use plain text.
Developer
simon_hain
Posts: 16,102
Registered: ‎07-29-2008
My Device: Z10 LE, Z30, Passport
My Carrier: O2 Germany

Re: How to simulate BlackBerry commands/options from java code?

no.
you can do input simulation (clicks, key presses), and you can launch native applications if you know their module name, but both approaches have their limits.

see http://www.blackberry.com/developers/docs/7.1.0api/net/rim/device/api/system/ApplicationManager.html... or http://www.blackberry.com/developers/docs/7.1.0api/net/rim/device/api/system/ApplicationManager.html... to see how to run an application.
----------------------------------------------------------
feel free to press the like button on the right side to thank the user that helped you.
please mark posts as solved if you found a solution.
@SimonHain on twitter
Please use plain text.
New Contributor
mkrayapudi
Posts: 5
Registered: ‎05-30-2012
My Device: 9930
My Carrier: BSNL

Re: How to simulate BlackBerry commands/options from java code?

Simon, Thanks a lot. thank you for your time.

Please use plain text.