Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Java Development

Reply
Developer
donturner
Posts: 135
Registered: ‎11-14-2010
My Device: BlackBerry Z10 (White)
My Carrier: Vodafone

Re: Install BlackBerry plugin into existing eclipse installation

Thanks for your ongoing advice, it is appreciated :smileyhappy:

 

I did actually try this but unfortunately there were thousands of differences so gave up. I think I'll just wait until RIM sort this out and provide a more "user friendly" solution.

Please use plain text.
New Contributor
crawling
Posts: 6
Registered: ‎03-03-2011
My Device: Not Specified

Re: Install BlackBerry plugin into existing eclipse installation

Is it not possible for someone to help us out by downloading eclipse ,installs the latest java plugin within eclipse ,zip the folder then upload for us ?

Please use plain text.
Developer
Posts: 5,339
Registered: ‎09-20-2008
My Device: ***
My Carrier: ***

Re: Install BlackBerry plugin into existing eclipse installation

4 Crawling Now Blackberry Eclipse Plugin is bundled with Eclipse. Just download from this web-site it and instal. And you will get eclipse with installed plugin.
Please use plain text.
New Contributor
crawling
Posts: 6
Registered: ‎03-03-2011
My Device: Not Specified

Re: Install BlackBerry plugin into existing eclipse installation

Thank you tbillisoft but i am not looking for that version , becasue it looks the same but it's not .

Please use plain text.
Developer
donturner
Posts: 135
Registered: ‎11-14-2010
My Device: BlackBerry Z10 (White)
My Carrier: Vodafone

Re: Install BlackBerry plugin into existing eclipse installation

crawling, nice idea. If only RIM would sort this out. As I've said before: the "BlackBerry Eclipse Plugin" is not a plugin if you HAVE to download and install their bundled version of Eclipse. 

 

Has anyone managed to get this "plugin" working in the non-bundled version of eclipse? 

Please use plain text.
New Contributor
crawling
Posts: 6
Registered: ‎03-03-2011
My Device: Not Specified

Re: Install BlackBerry plugin into existing eclipse installation

Yes any other person had luck with this ??Anyone here that wants to help us by installing the plugin in eclips ,zip it and upload for us ?

Please use plain text.
Contributor
dtea
Posts: 37
Registered: ‎01-24-2011
My Device: Not Specified

Re: Install BlackBerry plugin into existing eclipse installation

Hi,

 

Does anybody know how to show server view in RIM version of Eclipse ?

Thanks in advance.

Please use plain text.
Developer
ekke
Posts: 1,506
Registered: ‎04-08-2010
My Device: Z10 (red Limited Edition), Q10, Z30
My Carrier: Telekom.de, O2, Vodafone

Re: Install BlackBerry plugin into existing eclipse installation

you have to add what you need using update site - install new software -

 

I always install a lot of plugins into BB eclipse (Mercurial, EGit, Mylyn, ...)

 

it's a pain and hopefully RIM will decide to provide the Plug-In - from updatesite instead of full installation

... and hopefully they change some version ranges of plug-ins so they can be used from 3.6.2 and also 3.7 (of course at own risk)

-------------------------------------------------------------------------------
ekke (independent software architect, rosenheim, germany)

BlackBerry Elite Developer
International Development Mobile Apps BlackBerry 10 Cascades
Cascades - Workshops / Trainings / Bootcamps

Open Source Enthusiast
blog: http://ekkes-corner.org videos: http://www.youtube.com/user/ekkescorner
bb10-development: http://appbus.org Twitter: @ekkescorner
Please use plain text.
New Member
quodroc
Posts: 1
Registered: ‎04-28-2011
My Device: Bold 9780
My Carrier: Bell

Re: Install BlackBerry plugin into existing eclipse installation

I can't believe this garbage. I was just about to start on my first app only to find out I need to use your special eclipse bundle? Way to discourage new developers creating a ridiculous barrier to entry. I think I'd rather not waste my time. Pretty misleading calling that a "plugin".

Please use plain text.
Contributor
marKram
Posts: 33
Registered: ‎02-13-2010
My Device: 9800
My Carrier: Rogers

Re: Install BlackBerry plugin into existing eclipse installation

Wow. Who cares if you have to start with a new Eclipse. You can have multiple copies of Eclipse installed easily. Just use RIM's package and download any additional plug-ins you like. It's not that hard... :-)
Please use plain text.