Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Java Development

Reply
New Developer
avgJo
Posts: 7
Registered: ‎01-12-2009
My Device: Not Specified
Accepted Solution

Localization Help needed

I have tried to run the Localization sample (from Blackberry), but Im not

able to get the localized versions. Im not able to change the Language

settings in Simulator. There is no Options->Language in the 8300, 8100 etc

simulators I have downloaded.I also changed the 8300.xml file to include the

language as instructed - no difference.

 

Please let me know whatIm doing wrong.

Thank You,

Jo

Please use plain text.
Developer
Posts: 5,339
Registered: ‎09-20-2008
My Device: ***
My Carrier: ***

Re: Localization Help needed

As far as I know - simulators do not support multi-language capabilities.

 

The only way I see - check your app on a real device with multilanguage device OS installed.

Please use plain text.
New Developer
avgJo
Posts: 7
Registered: ‎01-12-2009
My Device: Not Specified

Re: Localization Help needed

I appreciate the response, but I have seen forums where they give

instructions to do this - except - I cant get them to work on the latest simulators.

 

http://www.blackberry.com/knowledgecenterpublic/livelink.exe/fetch/2000/348583/796557/800738/800792/...

Please use plain text.
Developer
Posts: 5,339
Registered: ‎09-20-2008
My Device: ***
My Carrier: ***

Re: Localization Help needed

I knew about this article in Knowledge Base.

 

But I also can't add multilanguage capabilities to the modern simulators.

 

 

Please use plain text.
Administrator
saziz
Posts: 76
Registered: ‎07-11-2008
My Device: Z10
My Carrier: SingTel

Re: Localization Help needed

Try looking under Options->Localization and you should see the 'Language' option there.
Sarim
BlackBerry Development Advisor
www.BlackBerryDeveloper.com
Please use plain text.
Developer
Posts: 5,339
Registered: ‎09-20-2008
My Device: ***
My Carrier: ***

Re: Localization Help needed

Just checked it on JDE 4.6.1 (as stated in KB article) simulator (8900) and it worked (see attached picture below 8900.png).

 

Thank you Sarim :smileyhappy:

Please use plain text.
New Developer
avgJo
Posts: 7
Registered: ‎01-12-2009
My Device: Not Specified

Re: Localization Help needed

"keine Liebe für Deutsch"? I tried German language - 100 times -

didnt work! but French works!! Thanks guys

Please use plain text.
Administrator
MSohm
Posts: 14,241
Registered: ‎07-09-2008
My Device: BlackBerry Z30, BlackBerry PlayBook
My Carrier: Bell

Re: Localization Help needed

The languages available can vary based on the version of BlackBerry handheld software.  Each version does not include every supported language.

Mark Sohm
BlackBerry Development Advisor

Please refrain from posting new questions in solved threads.
Problem solved? Click the Accept As Solution button.
Found a bug? Report it using Issue Tracker
Please use plain text.
New Developer
jacytan
Posts: 88
Registered: ‎11-04-2008
My Device: Not Specified

Re: Localization Help needed

Hi,

 

Can somebody tell me the difference between the languages English, English (United Kingdom) and English (United States)?

Please use plain text.
Administrator
MSohm
Posts: 14,241
Registered: ‎07-09-2008
My Device: BlackBerry Z30, BlackBerry PlayBook
My Carrier: Bell

Re: Localization Help needed

There are some terms and spelling differences between the two.  For example US English will use "Language" in the Options list where United Kingdom English will use "Localisation".  There are also spelling differences (i.e. behaviour versus behavior).
Mark Sohm
BlackBerry Development Advisor

Please refrain from posting new questions in solved threads.
Problem solved? Click the Accept As Solution button.
Found a bug? Report it using Issue Tracker
Please use plain text.