Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Java Development

Reply
Developer
vaiden
Posts: 59
Registered: ‎07-01-2009
My Device: Android HTC One X
My Carrier: Cellcom
Accepted Solution

On Device Debug - Can't find the app. after firing the debugger

I'm developing for the BB 9000 (bold), over the Eclipse platform. I have the eJDE 1.0.0.67 installed with the 4.6.0.19 OS pack and the 9000 simulator.

 Regular debugging works fine. The device is identified by the debug options screen after connecting the usb cable. When firing the device debugger, the device screen turns white and displays the message "Debugger attaching". On the Eclipse console I can see that the device was attached ("attach: success"), and I get the endless "No debug information found for FOO" list. After this, the device screen displays the clock again, and nothing happoens. My app. is not fired and I can not find it anywhere on the device.

The debugger however is attached, as I can see the list of threads running on the device, and I keep getting all of the regular device log outputs.

 

What am I doing wrong? How do I fire up my application for debugging?

Please use plain text.
Developer
BBDeveloper
Posts: 3,951
Registered: ‎07-15-2008
My Device: Not Specified

Re: On Device Debug - Can't find the app. after firing the debugger

Is your application made autostart or System Module.

Use Search. "Accept Solution" If the problem is resolved.
Please use plain text.
Developer
simon_hain
Posts: 16,044
Registered: ‎07-29-2008
My Device: Z10 LE
My Carrier: O2 Germany

Re: On Device Debug - Can't find the app. after firing the debugger

attaching the debugger does not start your application.

if the OS versions on JDE and device do not match you may not be able to use breakpoints.
sysout etc is always available.
----------------------------------------------------------
feel free to press the like button on the right side to thank the user that helped you.
please mark posts as solved if you found a solution.
@SimonHain on twitter
Please use plain text.
Developer
vaiden
Posts: 59
Registered: ‎07-01-2009
My Device: Android HTC One X
My Carrier: Cellcom

Re: On Device Debug - Can't find the app. after firing the debugger

In other words, and correct me if I'm wrong, you're sying I need to install my application manually and then attach the debugger?
Please use plain text.
Developer
simon_hain
Posts: 16,044
Registered: ‎07-29-2008
My Device: Z10 LE
My Carrier: O2 Germany

Re: On Device Debug - Can't find the app. after firing the debugger

indeed
----------------------------------------------------------
feel free to press the like button on the right side to thank the user that helped you.
please mark posts as solved if you found a solution.
@SimonHain on twitter
Please use plain text.
Developer
vaiden
Posts: 59
Registered: ‎07-01-2009
My Device: Android HTC One X
My Carrier: Cellcom

Re: On Device Debug - Can't find the app. after firing the debugger

OK - I'll try this approach and report back.
Please use plain text.
Developer
vaiden
Posts: 59
Registered: ‎07-01-2009
My Device: Android HTC One X
My Carrier: Cellcom

Re: On Device Debug - Can't find the app. after firing the debugger

Works fine. Thanks.

Please use plain text.