Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Java Development

Reply
New Contributor
btschumy
Posts: 2
Registered: ‎04-19-2010
My Device: Bold 9700
My Carrier: AT&T
Accepted Solution

Preventing system logging information in Console

I'm new to BB development and am using the Eclipse plugin for coding/debugging.  The Eclipse console window seems to show an endless stream of messages from the system. Things like:

 

JPGENC 78 ms

JPGENC 7 ms

JPGENC 0 ms

JPGENC 70 ms

JPGENC 0 ms

JPGENC 0 ms

JPGENC 70 ms

JPGENC 0 ms

JPGENC 7 ms

JPGENC 54 ms

JPGENC 7 ms

JPGENC 0 ms

JVM: bklt @85945: timer

JVM: bklt[1] @85945: idle 15

JVM: bklt[1] @85945: enableBacklight 0

JVM: bklt[1]: setTimeout 30

VM:IGCSc=0

VM:+GC(f)w=9

VM:-GCt=19,b=1,r=0,g=f,w=9

VM:QUOT t=2

VM:+CR

VM:-CR=3

VM:smileytongue:ISVt=0,h=1616,id=d15a33128dfbb5d9

 

Does anyone really want to see this?  I really interferes with seeing my own logging information.  Is there a way to turn off (or filter) the system logging output?

 

Please use plain text.
Developer
RexDoug
Posts: 4,764
Registered: ‎07-21-2008
My Device: Not Specified

Re: Preventing system logging information in Console

You have no control over this.

 

As a work-around, we prefix out console logging with a specific application value, like FOO:

 

Then we can copy the console output and filter using fgrep looking for "FOO:" in the first positions of each line.

 

Please use plain text.
Developer
DAquilina
Posts: 587
Registered: ‎01-19-2010
My Device: BOLD 9700 OS5.0.0.x on Rogers Canada
My Carrier: Rogers

Re: Preventing system logging information in Console

[ Edited ]

I actually brought this up before. It's been confirmed that no such option exists, but I've put in a feature request using the Bug Tracker, so it may be included in future releases of the simulators/JDEs.

 

Hope that helps,
~Dom

 

EDIT: https://www.blackberry.com/jira/browse/TOOL-136

----------------------------------------------------------------------------
chown -R us ./base
~J!NX
Please use plain text.
New Contributor
yoav
Posts: 2
Registered: ‎09-20-2010
My Device: Not Specified

Re: Preventing system logging information in Console

I got fed up with this issue so I eventually developed an eclipse plugin enabling me to filter out text (in runtime) based on some prefix I add to my debug prints.

You can download the plugin from here: http://code.google.com/a/eclipselabs.org/p/console-grep/

Please use plain text.
New Developer
New Developer
rzr
Posts: 151
Registered: ‎01-05-2010
My Device: dev alpha c (bb10)
My Carrier: www.rzr.online.fr

Re: Preventing system logging information in Console

Please use plain text.
New Developer
hedgerow
Posts: 30
Registered: ‎11-25-2009
My Device: Not Specified

Re: Preventing system logging information in Console

Yoav,

 

I am about what is robably an incredibly stupid question. Brace yourself. :-)

 

First, some background. I'm using:

Eclipse SDK

 

Version: 3.6.2

Build id: M20110210-1200

 

I've installed CG per instructions. i've input

 

'INIT'

 

in  CG regex (which is accepted by a regex tester) but I get no matches from my source console which has

multiple occurrences of INIT_NEAR (but not at the head of the line).

 

Duh?

 

 

Please use plain text.
New Developer
hedgerow
Posts: 30
Registered: ‎11-25-2009
My Device: Not Specified

Re: Preventing system logging information in Console

Now working. Nevermind.
Please use plain text.