Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Java Development

Reply
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎08-26-2011
My Device: 9900
My Carrier: wut

Textures

Using the sample found at:

 

http://docs.blackberry.com/en/developers/deliverables/17967/CS_Drawing_a_texture_on_a_GLField_124910...

 

shows up nothing when run on a 9900 with BB OS7 - all I get is the white square where the texture should be. My question is where the error is in the code - the texture is in the correct place and the correct size. I'm completely stumped as to why this sample isn't working on my phone. Any help would be appreciated.

Highlighted
Developer
Posts: 1,807
Registered: ‎04-28-2009
My Device: Z10 (STL100-4)-10.3.2.858, Z10 (STL100-3)-10.3.1.2576, Z30 (STA100-5)-10.3.1.2582, Passport (SQW100-1)-10.3.1.2576, PlayBook (16GB)-2.1.0.1917
My Carrier: Verizon

Re: Textures

Welcome

 

First, you have bg.png as a resource correct? Just to make sure it isn't a missing image.

 

If so, and it loads, check this:

http://supportforums.blackberry.com/t5/Java-Development/White-Screen-on-OpenGL-Sample/m-p/592852

 

It's a different sample but similar effect.

---Spends time in #blackberrydev on freenode (IRC)----
Three simple rules:
1. Please use the search bar before making new posts.
2. "Like" posts that you find helpful.
3. If a solution has been found for your post, mark it as solved.
--I code too much. Well, too bad.
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎08-26-2011
My Device: 9900
My Carrier: wut

Re: Textures

As far as I can tell there's nothing wrong with drivers/hardware acceleration. I've tried adding in individual pixels as a texture and still nothing is showing up. I have literally tried everything with this -_-

Developer
Posts: 1,807
Registered: ‎04-28-2009
My Device: Z10 (STL100-4)-10.3.2.858, Z10 (STL100-3)-10.3.1.2576, Z30 (STA100-5)-10.3.1.2582, Passport (SQW100-1)-10.3.1.2576, PlayBook (16GB)-2.1.0.1917
My Carrier: Verizon

Re: Textures

I just did a straight copy of RIM's code into a project, and made up a little image (bg.png, which has to do 256 x 256).

It worked just fine. Is your "bg.png" the correct size?
---Spends time in #blackberrydev on freenode (IRC)----
Three simple rules:
1. Please use the search bar before making new posts.
2. "Like" posts that you find helpful.
3. If a solution has been found for your post, mark it as solved.
--I code too much. Well, too bad.
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎08-26-2011
My Device: 9900
My Carrier: wut

Re: Textures

It's the correct size - at least now I know that it's a local issue, so my reasoning is it's due to OS7 - unfortunately this gets into territory where I have no idea what to do. Surely someone else has had this issue!

Developer
Posts: 1,807
Registered: ‎04-28-2009
My Device: Z10 (STL100-4)-10.3.2.858, Z10 (STL100-3)-10.3.1.2576, Z30 (STA100-5)-10.3.1.2582, Passport (SQW100-1)-10.3.1.2576, PlayBook (16GB)-2.1.0.1917
My Carrier: Verizon

Re: Textures

I forgot to mention, I tested it on the 9900 simulator.
---Spends time in #blackberrydev on freenode (IRC)----
Three simple rules:
1. Please use the search bar before making new posts.
2. "Like" posts that you find helpful.
3. If a solution has been found for your post, mark it as solved.
--I code too much. Well, too bad.