Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Java Development

Reply
Developer
radpin
Posts: 21
Registered: ‎07-15-2008
My Device: Not Specified
Accepted Solution

simulator crashing / help please

We have the thread over here, but two different people (myself being one of them) aren't able to launch the simulator; we're getting the below error.

 

 http://www.blackberryforums.com/developer-forum/137916-simulator-not-running-component-pack-4-5-fled...

 

Problem signature:
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: fledge.exe
Application Version: 2.9.0.52
Application Timestamp: 4846be37
Fault Module Name: kernel32.dll
Fault Module Version: 6.0.6000.16386
Fault Module Timestamp: 4549bd80
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 0004784c
OS Version: 6.0.6000.2.0.0.256.1
Locale ID: 1033
Additional Information 1: 8fe7
Additional Information 2: 0b5055ee7be24804e07f27c565654060
Additional Information 3: f1cd
Additional Information 4: 9d032651a2765081989cf1e53edbefca

 

BlackBerry Development Advisor
MSohm
Posts: 14,753
Registered: ‎07-09-2008
My Device: BlackBerry Passport

Re: simulator crashing / help please

Please try running the clean.bat file located within the simulator directory.  If that doesn't help, please provide your PC OS version.
Mark Sohm
BlackBerry Development Advisor

Please refrain from posting new questions in solved threads.
Problem solved? Click the Accept As Solution button.
Found a bug? Report it using Issue Tracker
Developer
radpin
Posts: 21
Registered: ‎07-15-2008
My Device: Not Specified

Re: simulator crashing / help please

I ran the clean.bat; it scrolled through a lot of changing xyz type statements and then ended happily. Same results when I launched the 4.5.0 simulator.bat.

 

I'm on Windows Vista Ultimate, IBM Thinkpad T60. 2GB RAM / 32 bit OS. I don't know if it's relevant, but in my program files/java folder, I have jdk1.5.0_16, jre1.5.0_16, and jre1.6.0_05.

 

I'm up to date on Windows patches, and had also installed the Visual Studio plugin, although I'll be doing my development in Java so I don't really need it.

 

Problem signature:

Problem Event Name: APPCRASH

Application Name: fledge.exe

Application Version: 2.9.0.52

Application Timestamp: 4846be37

Fault Module Name: kernel32.dll

Fault Module Version: 6.0.6000.16386

Fault Module Timestamp: 4549bd80

Exception Code: c0000005

Exception Offset: 0004784c

OS Version: 6.0.6000.2.0.0.256.1

Locale ID: 1033

Additional Information 1: 8fe7

Additional Information 2: 0b5055ee7be24804e07f27c565654060

Additional Information 3: f1cd

Additional Information 4: 9d032651a2765081989cf1e53edbefca

Developer
radpin
Posts: 21
Registered: ‎07-15-2008
My Device: Not Specified

Re: simulator crashing / help please

Also, I went into C:\Program Files\Research In Motion\BlackBerry JDE 4.5.0\simulator, and ran all the simulator launchers directly: they all faulted the same way.
BlackBerry Development Advisor
MSohm
Posts: 14,753
Registered: ‎07-09-2008
My Device: BlackBerry Passport

Re: simulator crashing / help please

Please contact us at devsupport@rim.com so we can investigate this in more detail.  Thanks!

Mark Sohm
BlackBerry Development Advisor

Please refrain from posting new questions in solved threads.
Problem solved? Click the Accept As Solution button.
Found a bug? Report it using Issue Tracker
New Developer
rumplestiltskin
Posts: 4
Registered: ‎07-19-2008
My Device: Not Specified

Re: simulator crashing / help please

I was having the same problem until I turned off User Account Control in Vista.

New Developer
hnekvasil
Posts: 6
Registered: ‎08-18-2008
My Device: Not Specified

Re: simulator crashing / help please

I had the same problem when migrating from JDE 4.3.0 to 4.5.0. Every time I started the simulator it crashed immediately. Turning off UAC was a great suggestion as this worked for me. However, I prefer to have UAC turned on. Then I found another simple workaround. Instead of installing the JDE into the default programs folder I've installed it into my Documents folder.

Developer
radpin
Posts: 21
Registered: ‎07-15-2008
My Device: Not Specified

Re: simulator crashing / help please

I ended up talking to BB support: very fast and actually seemed to care about the issue.

 

I did a re-install and everything worked. Then I re-imaged my machine, and re-installed everything. BB simulator crashed again. I disabled UAC, and it worked fine. I'll try the documents folder thing next time around. Thanks everyone!

New Developer
eurotrash
Posts: 7
Registered: ‎09-06-2008
My Device: Not Specified

Re: simulator crashing / help please

I've had the same problems and have stepped through all of the potential solutions posted here:

o UAC deactivated

o ran the clean script

o tried running the actual apps (instead of the indirect calling from the debug environment)

 

I have the same errors as listed at the start of this thread (ie 'fledge.exe...' etc).  My OS is Vista Business w/ all the current updates.  Are there any other fixes to this issue out there?

 

Thanks,
John

BlackBerry Development Advisor
MSohm
Posts: 14,753
Registered: ‎07-09-2008
My Device: BlackBerry Passport

Re: simulator crashing / help please

Please not that you'll need to re-install after UAC has been disabled.  Just turing it off may not fix the issue.

 

Another work around is to install to a directory other than the Program Files folder.  This can fix the issue without disabling UAC.

Mark Sohm
BlackBerry Development Advisor

Please refrain from posting new questions in solved threads.
Problem solved? Click the Accept As Solution button.
Found a bug? Report it using Issue Tracker