Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Native Development

Reply
Developer
bobdodd
Posts: 116
Registered: ‎10-31-2012
My Device: BB10 Dev Alpha B

ALUT errors with Gold SDK

With the new Gold SDK and updated Dev Alpha, the sound library seems to have become unstable.

 

This call:

// Initialize the ALUT.
if (alutInit(NULL, NULL) == false) {
    reportALUTError();
}

 

reports this message. And not that's not a copy/paste eror, that really is the device id that it returns.

 

AL lib: open_pcm_device: Could not find the device ¸ë(¼K

 

Not every call to init fails. It seems more common when the device has to be woken up with a swipe.

 

This has only started since I updated to Gold. It was fine on Beta 3 and Beta 4.

 

Is anyone else getting this?

 

Developer
stevenhaggerty
Posts: 30
Registered: ‎03-03-2012
My Device: Playbook

Re: ALUT errors with Gold SDK

I get very similar. It's also very unpredicable.

 

When the audio device fails I get:

 

AL lib: open_pcm_device: Could not find the device t–C <<<<<< Again no typo.

 

This is output from:

 

alcOpenDevice(NULL);

 

When it suceeeds it still generates a "write over preivously free'd memory" error with the Memory diganostic tool enabled.

 

The is with a standard Dev Alpha device. I have 4 apps due for release with this in, so a timely fix would be appreciated.

 

Steve.

 

Steve.

-------------------------------------------------------------
Steven Haggerty,
Rubicon Development ( http://www.rubicondev.com/ )