Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Native Development

Reply
New Developer
Paunngaq
Posts: 5
Registered: ‎11-14-2012
My Device: Curve 8530
My Carrier: Bell

BB10 Native SDK Sample App Issue with Simulator

Hello,

I am new to BB10 Native SDK and I have been trying to run the Open GL ES 3D Cube app to no avail. I get the prompt that states.

"You are attempting to run an application built for the device on the simulator. Please rebuild your application for the simulator".

Can someone tell me how exactly I rebuild the app for the simulator?

 

Cheers,

 

Feliks

Please use plain text.
Developer
jalue
Posts: 196
Registered: ‎03-04-2013
My Device: BB Z10
My Carrier: Rogers

Re: BB10 Native SDK Sample App Issue with Simulator

[ Edited ]

Three ways...

 

1) Initially when you are creating a new project - In the Basic Settings area, scroll all the way down to Active Configurations and choose Simulator-

 

2) Dropdown menu Project at the top - Build Configurations -> Set Active -> Simulator-

 

3) Right click on the Project name in the Project Explorer - Build Configurations -> Set Active -> Simulator-

 

--Edit--

Well 4 but who's counting.... Properties area for the specific Project - C/C++ Build

Please use plain text.
New Developer
Paunngaq
Posts: 5
Registered: ‎11-14-2012
My Device: Curve 8530
My Carrier: Bell

Re: BB10 Native SDK Sample App Issue with Simulator

Hi,

Thanks for the quick reply. Unfortunately I still get the same error prompt and I've tried the 3 ways you suggested.

Please use plain text.
Developer
jalue
Posts: 196
Registered: ‎03-04-2013
My Device: BB Z10
My Carrier: Rogers

Re: BB10 Native SDK Sample App Issue with Simulator

[ Edited ]

Did you re-Build the project?

 

1) Build Configurations -> Set Active -> Simulator-Debug

2) Clean Project (available as a Right click option - The dropdown Project menu Clean... has a few extra steps)

3) Build Project

4) Run as -> First option...

Please use plain text.
New Developer
Paunngaq
Posts: 5
Registered: ‎11-14-2012
My Device: Curve 8530
My Carrier: Bell

Re: BB10 Native SDK Sample App Issue with Simulator

@jalue, hello again. Yest I did and I was able to get the simulation going by trying your suggestion again. So for whatever reason this time around it worked. Thank you for your help.

Please use plain text.
New Developer
sujithaM
Posts: 1
Registered: ‎09-09-2014
My Device: BB Z10
My Carrier: Airtel

Re: BB10 Native SDK Sample App Issue with Simulator

Hi,

 

In reverse I am getting below error

 

"you are attempting to run an application built for the simulator on a device. Please rebuild your application for the device."

 

I have tried in all ways but no luck. I am able to run my app in device till yeaterday. Suddenly from today I am facing this issue only for one project. Please suggest

Please use plain text.