Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Native Development

Reply
New Contributor
vuthehuynh
Posts: 2
Registered: ‎12-08-2012
My Device: BB10
My Carrier: BB
Accepted Solution

BB10 Simulator speed is low

Hello everyone,

 

I got a problem about the very slow speed of BB10 Simulator. I have installed VMware 5 and the BB10 simulator 10_0_09-1101. Setting the hardware of VMware to run the simulator was as follow : Memory: 1.5G, number of processor cores: 2. I run the software in my laptop HP pavilion dv5 (corei3 2.27G, 3G Ram, intel HD graphic).

 

Is the configuration of my laptop not enough to run the simulator or i lack some setting or configuration? I am looking forward to your supports.

Thanks

 

 

Please use plain text.
Developer
simon_hain
Posts: 15,863
Registered: ‎07-29-2008
My Device: Z10 LE
My Carrier: O2 Germany

Re: BB10 Simulator speed is low

did you enable virtualization support in your computers bios?
----------------------------------------------------------
feel free to press the like button on the right side to thank the user that helped you.
please mark posts as solved if you found a solution.
@SimonHain on twitter
Please use plain text.
Contributor
sanshah90
Posts: 36
Registered: ‎06-28-2012
My Device: BB10
My Carrier: RIM

Re: BB10 Simulator speed is low

Hi,

 

I thinks your configuration is not enough.

 

It requires 4Gb RAM to make it run properly.

Check out this : 

https://developer.blackberry.com/develop/simulator/simulator_systemrequirements.html

 

Thanks

Please use plain text.
New Contributor
vuthehuynh
Posts: 2
Registered: ‎12-08-2012
My Device: BB10
My Carrier: BB

Re: BB10 Simulator speed is low

Thank Mr simon_hain. After enabling virtualization support in Bios, the speed have improved a lot

Please use plain text.