Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Native Development

Reply
Super Contributor
Meghasanghvi
Posts: 306
Registered: ‎08-10-2010
My Device: Not Specified
Accepted Solution

BB10 dev alpha device not started

Hi,

BB10 dev alpha device is not started. When i plug the device with charger it only display blink red light. same thing happen from the last day. I plug the charger from yesterday afternoon but device is not started.

 

Please use plain text.
Developer
arindamhit
Posts: 271
Registered: ‎12-24-2010
My Device: BlackBerry 10
My Carrier: Airtel

Re: BB10 dev alpha device not started

For me also same here. In morning it started. But after that, it is not started when i reached to office. Yesterday i update the OS..

Please use plain text.
Super Contributor
Meghasanghvi
Posts: 306
Registered: ‎08-10-2010
My Device: Not Specified

Re: BB10 dev alpha device not started

In morning my device also started it has a very low battery and drainer so i plug a charger to it but no help device is not started. On Desktop Manager it give option retry, Update, cancle. I tried retry and update but no help and my development stopped because of this.

Please use plain text.
Developer
simon_hain
Posts: 16,113
Registered: ‎07-29-2008
My Device: Z10 LE, Z30, Passport
My Carrier: O2 Germany

Re: BB10 dev alpha device not started

do you use a separate charger or the usb cable?
because it happens to me all the time if i forget to switch the device off, its battery does not survive a single night "doing nothing" so it is completely drained in the morning.

after an hour or two on the usb cable it sucks enough power in to wake up again.
----------------------------------------------------------
feel free to press the like button on the right side to thank the user that helped you.
please mark posts as solved if you found a solution.
@SimonHain on twitter
Please use plain text.
Developer
arindamhit
Posts: 271
Registered: ‎12-24-2010
My Device: BlackBerry 10
My Carrier: Airtel

Re: BB10 dev alpha device not started

For me i ma again doing some update..it is started long back and still it not finished..it is telling extracting device software..:No:

Please use plain text.
Super Contributor
Meghasanghvi
Posts: 306
Registered: ‎08-10-2010
My Device: Not Specified

Re: BB10 dev alpha device not started

[ Edited ]

My Device is not started after one and half day. Now it started after reinstalling the OS and upgrde it to 10.0.6

Please use plain text.
Developer
arindamhit
Posts: 271
Registered: ‎12-24-2010
My Device: BlackBerry 10
My Carrier: Airtel

Re: BB10 dev alpha device not started

And for me it stuck in the middle..and it is going on very slow. I dont know what to do???

Please use plain text.
Super Contributor
Meghasanghvi
Posts: 306
Registered: ‎08-10-2010
My Device: Not Specified

Re: BB10 dev alpha device not started

Check the Version of Desktop manger is correct or not. After that connect the device and repair it or update. Try both the ways. It takes around 3 to 4 hour to start.

Please use plain text.
Developer
arindamhit
Posts: 271
Registered: ‎12-24-2010
My Device: BlackBerry 10
My Carrier: Airtel

Re: BB10 dev alpha device not started

the version is right only..i mean latest one..i disconnected once and now again installing..but it is still taking a lots of time

Please use plain text.
Developer
arindamhit
Posts: 271
Registered: ‎12-24-2010
My Device: BlackBerry 10
My Carrier: Airtel

Re: BB10 dev alpha device not started

Now it is also working for me..

Please use plain text.