Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Native Development

Reply
Trusted Contributor
harsha973
Posts: 134
Registered: ‎05-31-2010
My Carrier: vodqafone
Accepted Solution

Blackberry 10 simulator not showing up in vmware player saying "could not verify package id is invalid, missing"

Hi Every one,

 

   I am trying to open the simulator in  VmPlayer which is strangely saying 

 

"Could not verify package name is invalid,  missing".

 

could not verify package id

 Can any one help me out with this ..  so that i can run my first App :smileyhappy:

 

 

Regards,

Sha.

Please use plain text.
Developer
thubalek
Posts: 318
Registered: ‎10-01-2012
My Carrier: BleskMobil

Re: Blackberry 10 simulator not showing up in vmware player saying "could not verify package id is invalid, missing"

I had similar trouble and not sure what was exact cure but I would suggest to try following:

 

1) Check whether you have enabled Virtualisation in BIOS (yes, BIOS of your PC). It will drastically improve performance of emulator.

 

2) There were two ROMs avaialbe at start of Player. I have a feeling that the second one was right choice.

 

Please let me know whether anything helped

Tom

--------------------------------------------------------------------------------------------
-- My Blackberry 10 app at http://blackberry.hubalek.net
-- My Android apps at http://android.hubalek.net
Please use plain text.
Regular Contributor
robinhuang
Posts: 52
Registered: ‎02-08-2013
My Carrier: Rogers

Re: Blackberry 10 simulator not showing up in vmware player saying "could not verify package id is invalid, missing"

I assume you are working on Linux. I have the same problem. But safe mode works. when start up, type 2 in the second choice. 

 

 

Please use plain text.
Trusted Contributor
harsha973
Posts: 134
Registered: ‎05-31-2010
My Carrier: vodqafone

Re: Blackberry 10 simulator not showing up in vmware player saying "could not verify package id is invalid, missing"

[ Edited ]

I am using Windows machine.

And the alpha safe simulator is working in my system.But it's **bleep** slow and  the IP of simulator is not detected in IDE even if i enter manually.

 

 

I am little frustated about the minimum requirements of the BB 10 developement.

I ordered  a new Thinkpad Edge laptop with core i5 processor, but it does have only inbuilt graphic card "Intel HD".

 

I don't know  if BB 10 works perfectly on my brand new laptop ?

 

:smileysad:  :smileysad:

 

 

Please use plain text.
Contributor
dev_bb10
Posts: 25
Registered: ‎02-14-2013
My Carrier: Nothing

Re: Blackberry 10 simulator not showing up in vmware player saying "could not verify package id is invalid, missing"

1) Make sure you haven't changed path for VMware player and simulator. Try with keeping it at default place. Check paths are correct for the same. I tried this at my end and it worked. Hope it will work for you.

 

Cheerzz

Dev :Detective:

Please use plain text.
Developer
thubalek
Posts: 318
Registered: ‎10-01-2012
My Carrier: BleskMobil

Re: Blackberry 10 simulator not showing up in vmware player saying "could not verify package id is invalid, missing"

IDE + Simulator works well on Thinkpad Edge 13" with i3 and 4 GB of RAM if using Linux. Not sure how is on Windows.
--------------------------------------------------------------------------------------------
-- My Blackberry 10 app at http://blackberry.hubalek.net
-- My Android apps at http://android.hubalek.net
Please use plain text.
Contributor
dev_bb10
Posts: 25
Registered: ‎02-14-2013
My Carrier: Nothing

Re: Blackberry 10 simulator not showing up in vmware player saying "could not verify package id is invalid, missing"

On my windows..i5 and 4GB ram, Very slow. :smileysad:

Please use plain text.
Developer
thubalek
Posts: 318
Registered: ‎10-01-2012
My Carrier: BleskMobil

Re: Blackberry 10 simulator not showing up in vmware player saying "could not verify package id is invalid, missing"

Did you enable virtualisation in BIOS?

--------------------------------------------------------------------------------------------
-- My Blackberry 10 app at http://blackberry.hubalek.net
-- My Android apps at http://android.hubalek.net
Please use plain text.
Contributor
dev_bb10
Posts: 25
Registered: ‎02-14-2013
My Carrier: Nothing

Re: Blackberry 10 simulator not showing up in vmware player saying "could not verify package id is invalid, missing"

No I haven't..I will give it a try. Thanks! 

 

--Dev

Please use plain text.
Trusted Contributor
harsha973
Posts: 134
Registered: ‎05-31-2010
My Carrier: vodqafone

Re: Blackberry 10 simulator not showing up in vmware player saying "could not verify package id is invalid, missing"

Thanks ..  iw ill give try na dlet you know..

Please use plain text.