Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Native Development

Reply
Contributor
dhairyasarous
Posts: 19
Registered: ‎06-26-2013
My Device: BlackBerry Z10
My Carrier: It's a test device without a SIM

Blank BB10 screen while running sample app

The sample app I am trying to run: http://blackberry.github.io/Cascades-Samples/repeater.html

 

The qml preview on main.qml fails (this I assume is normal because Components is a custom component), however the app displays a Blank "Blackberry 10" screen on start up. Any solutions? 

 

Device information:

Model: Blackberry Z10

Model Number: Dev Alpha

OS Version: 10.2.0.341

 

SDK Version: 10.1.0

 

Please use plain text.
Developer
saprykin
Posts: 271
Registered: ‎05-29-2013
My Device: BlackBerry Z10
My Carrier: MTS

Re: Blank BB10 screen while running sample app

Have you tried to debug it?
-------------------------------------------------------------------------------
NSR Reader for BlackBerry 10 @NSRReader on Twitter
Me @xelfium on Twitter
Please use plain text.
Contributor
dhairyasarous
Posts: 19
Registered: ‎06-26-2013
My Device: BlackBerry Z10
My Carrier: It's a test device without a SIM

Re: Blank BB10 screen while running sample app

How do I go about debugging it?
Please use plain text.
Developer
saprykin
Posts: 271
Registered: ‎05-29-2013
My Device: BlackBerry Z10
My Carrier: MTS

Re: Blank BB10 screen while running sample app

Just noticed that you are using 10.1 SDK with 10.2 OS on the device. Which target version is selected in the Momentics?
-------------------------------------------------------------------------------
NSR Reader for BlackBerry 10 @NSRReader on Twitter
Me @xelfium on Twitter
Please use plain text.
Contributor
dhairyasarous
Posts: 19
Registered: ‎06-26-2013
My Device: BlackBerry Z10
My Carrier: It's a test device without a SIM

Re: Blank BB10 screen while running sample app

[ Edited ]

BlackBerry OS 10.1.0.1020. Wait so I can't run 10.1 applications on a 10.2 device? 

Please use plain text.
Developer
zezke
Posts: 1,004
Registered: ‎12-12-2010
My Device: Z10 (red Limited Edition)
My Carrier: Mobile Vikings

Re: Blank BB10 screen while running sample app

You can run signed 10.1 bar file apps perfectly on a 10.2 device, but you can build apps in Momentics for 10.2 using the 10.1 SDK. Switch to the 10.2 SDK and you should be fine.

-------------------------------------------
BlackBerry Certified Builder for Native Application Development -- Proud member of the Belgian BlackBerry Developer group
Samples: Park in Ghent
Feeling generous? Nominate me for BB Elite member!
Please use plain text.
Developer
simon_hain
Posts: 16,097
Registered: ‎07-29-2008
My Device: Z10 LE, Z30, Passport
My Carrier: O2 Germany

Re: Blank BB10 screen while running sample app


dhairyasarous wrote:

BlackBerry OS 10.1.0.1020. Wait so I can't run 10.1 applications on a 10.2 device? 


you can run them just fine.

did you check if the sample is up to date? maybe refresh from github.

can you run other samples/apps?

----------------------------------------------------------
feel free to press the like button on the right side to thank the user that helped you.
please mark posts as solved if you found a solution.
@SimonHain on twitter
Please use plain text.
Contributor
dhairyasarous
Posts: 19
Registered: ‎06-26-2013
My Device: BlackBerry Z10
My Carrier: It's a test device without a SIM

Re: Blank BB10 screen while running sample app

Yeah any app works fine as long as "import bb.cascades 1.0" is the only thing I import. As soon as I import something else, the qml preview goes black and the app will complie and build but it will stop at the black screen with "Blackberry 10"

Please use plain text.
Developer
simon_hain
Posts: 16,097
Registered: ‎07-29-2008
My Device: Z10 LE, Z30, Passport
My Carrier: O2 Germany

Re: Blank BB10 screen while running sample app


dhairyasarous wrote:

Yeah any app works fine as long as "import bb.cascades 1.0" is the only thing I import. As soon as I import something else, the qml preview goes black and the app will complie and build but it will stop at the black screen with "Blackberry 10"


these are separate issues. the qml preview is currently (or like, forever) unable to handle custom imports.

the black screen indicates that there is an error in the qml. you should get a warning about that in the console (at runtime) that points out where the issue is.

----------------------------------------------------------
feel free to press the like button on the right side to thank the user that helped you.
please mark posts as solved if you found a solution.
@SimonHain on twitter
Please use plain text.