Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Native Development

Reply
Developer
Posts: 1,541
Registered: ‎07-14-2008
My Device: Z10
My Carrier: Fido

Re: Contact Picker not working. help!


JaredCo wrote:

I checked with BlackBerry development and they are fixing the issue of contacts that are regular contacts but also linked to Twitter/Facebook.....those will show in the next release.

 

Smiley, if you want to send me a zip of your project I will take a look and help you get the contact picker working (assuming the project isnt't highly confidential).  Just private message me and I'll be glad to help.


Thanks.  Basically I took the sample app from BlackBerry Jam.

 

here is it

 

https://github.com/blackberry/Presentations/tree/master/2012-BlackBerryJam-Asia/JAM818/ContactPicker...

 

if you get it working please let me know your findings.

 

Developer
Posts: 653
Registered: ‎02-03-2010
My Device: Z10 LE
My Carrier: Rogers

Re: Contact Picker not working. help!

It works as expected with no problems.   I only had to add the translations folder to get it to build.   I am using build 10..0.10.261 and running on latest version on Dev Alpha B.

 

IMG_00000021.png


Steven Kader at JaredCo
   Follow me on Twitter    |     Mipixi.com :  Web App for Photo Sharing
Developer
Posts: 1,541
Registered: ‎07-14-2008
My Device: Z10
My Carrier: Fido

Re: Contact Picker not working. help!


JaredCo wrote:

It works as expected with no problems.   I only had to add the translations folder to get it to build.   I am using build 10..0.10.261 and running on latest version on Dev Alpha B.

 

IMG_00000021.png


sorry can't see the screen shot.

 

I got the same leaked OS version.

 

I dont understand why i wont work for me.  can you post project?

 

also do you have all the social contacts eg: facebook, twitter etc..

 

I even manually added a contact and still nothing.

Developer
Posts: 653
Registered: ‎02-03-2010
My Device: Z10 LE
My Carrier: Rogers

Re: Contact Picker not working. help!

There is a known bug that will be fixed in next release where contacts that have any links to twitter or Facebook will not show up.  Can you make sure you have some contacts with no social links.

 


Steven Kader at JaredCo
   Follow me on Twitter    |     Mipixi.com :  Web App for Photo Sharing
Developer
Posts: 1,541
Registered: ‎07-14-2008
My Device: Z10
My Carrier: Fido

Re: Contact Picker not working. help!

Yes I have some manually created contacts that do not have links and still doesn't show up.

 

Even when I run the Contacts app and select the menu button (left bottom) it lists all the contacts.  If i select Facebook, twitter etc.. i get nothing even though I have contacts.

Developer
Posts: 653
Registered: ‎02-03-2010
My Device: Z10 LE
My Carrier: Rogers

Re: Contact Picker not working. help!

You can download the test project form this link : 

 

http://jaredco.com/testpicker.zip


Steven Kader at JaredCo
   Follow me on Twitter    |     Mipixi.com :  Web App for Photo Sharing
Eir
Contributor
Posts: 38
Registered: ‎11-28-2011
My Device: Z10
My Carrier: asdf

Re: Contact Picker not working. help!

The code posted previously works for me too. I use no filters, for a change.

 

I cannot seem to get the signal connection working, though. Any ides why? I think it may be due to missing #include statements in my code, anyone know what exactly should be included in order to get the connection to work?

http://eir3.com