Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Native Development

Reply
Developer
flybirdtt
Posts: 153
Registered: ‎09-03-2009
My Device: Not Specified
Accepted Solution

Don't have a simulator-debug option in build-configurations

HI. All

 

i am a newbie in cascades .

 

After i installed the  mac osx ndk (cascades for blackberry 10 beta 2),  i have tried to set up the ide.

 

 

when i right-click the project and select the build-configurations. There is only one option: default.

 

No simulator-debug option.

 

So, when i try to run the app, it always got error 8.

 

How to fix it. 

 

thanks very much.

Developer
flybirdtt
Posts: 153
Registered: ‎09-03-2009
My Device: Not Specified

Re: Don't have a simulator-debug option in build-configurations

anyone can help me?

BlackBerry Development Advisor (Retired)
mgoulet
Posts: 329
Registered: ‎05-07-2012
My Device: BB Alpha

Re: Don't have a simulator-debug option in build-configurations

Hi there,

 

What project are you creating? This may impact the possible build configurations available;

 

For Cascades, you should be creating:

New Project (Wizard) >BlackBerry Cascades > BlackBerry Cascades C++ Project

 

Martin

 

Developer
flybirdtt
Posts: 153
Registered: ‎09-03-2009
My Device: Not Specified

Re: Don't have a simulator-debug option in build-configurations

HI. mgoulet

Thanks very much.

 

I just download the sample code from developer website. Like bucketlist, cascadescockbook.

and import them to ide.

 

then, it always got a error message is :

Downloading and staring the application has encountered a problem

Unable to determine returned PID from launch.

 

and in the simulator , got a notification message is :

unable to start bucketlist due to a error 8

 

all of them got this problem.  

 

 

 

Developer
flybirdtt
Posts: 153
Registered: ‎09-03-2009
My Device: Not Specified

Re: Don't have a simulator-debug option in build-configurations

Hi. mgoulet

when i create a new project. the ide is working .

build-configuration got simulator-debug option.

 

And i compare  the new project's bar-descriptor.xml and bucketlist's bar-descriptor.xml

 

i found, the bucketlist (smaple code from developer site)  only have "default" and "all configurations" .

 

Don't have "Device-Debug" "Device-release" "Simulator-debug"

 

BlackBerry Development Advisor (Retired)
mgoulet
Posts: 329
Registered: ‎05-07-2012
My Device: BB Alpha

Re: Don't have a simulator-debug option in build-configurations

Ok so you are running imported samples.

 

It is odd that there is only the default build configurations. Can you confirm that when you right click on the project in your "Project Explorer" and cloose "Build configurations" > "Set Active" there is only the "Default" option? Have you made any changes to your installed IDe prior to importing your sample projects?

 

Developer
flybirdtt
Posts: 153
Registered: ‎09-03-2009
My Device: Not Specified

Re: Don't have a simulator-debug option in build-configurations

i don't think  i have change anything when i import the project.

 

I just click the file/import

then select the" existing code as blackberry c/c++ makefile project" to import the code.

BlackBerry Development Advisor (Retired)
mgoulet
Posts: 329
Registered: ‎05-07-2012
My Device: BB Alpha

Re: Don't have a simulator-debug option in build-configurations

Ok, reimport the project using the following options:

 

Import -> General -> "Existing Projects into Workspace"

 

instead of 'as a makefile project' and let me know if this works

 

Martin

Developer
flybirdtt
Posts: 153
Registered: ‎09-03-2009
My Device: Not Specified

Re: Don't have a simulator-debug option in build-configurations

Thanks very much . mgoulet

 

it's working.