Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Native Development

Reply
Contributor
Jaime_Barrachina
Posts: 21
Registered: ‎10-25-2012
My Device: Blackberry Playbook 2.0

Error: Launching app in Dev Alpha, stuck on install.

Hi,

I have a game app that used to run both in Playbook and Dev Alpha devices. I left it for a while, had several sdk updates and device OS updates. Went through that "Dev alpha development has ended + device bricked" issue, and got the device working again. 

 

Now the game works, when using 2.1.0 on the Playbook just fine, but when using the 10.0.9.1673 for the dev alpha

the progress bar goes something like:

Syncing and starting the application.

- Updating markers

- Invoking CDT Builder

- Preparing BAR Sync

- Packaging BAR File

- ...

- Installing and launching application

 

And it just stops there, at 91% of completion, and stays there. 

The actual Dev Alpha device is running 10.0.9.1675

 

Any idea why this doesn't work anymore? Any help will be very much appreciated. 

Please use plain text.
Contributor
Jaime_Barrachina
Posts: 21
Registered: ‎10-25-2012
My Device: Blackberry Playbook 2.0

Re: Error: Launching app in Dev Alpha, stuck on install.

For the record, tried building for the 10.0.9.386 SDK as well and got the same result. 

If anyone has any ideas on what might be wrong, I'd be grateful. It sucks having a Dev Alpha device and not being able to use it. 

Please use plain text.
Developer
BGmot
Posts: 1,068
Registered: ‎11-24-2011
My Device: PlayBook

Re: Error: Launching app in Dev Alpha, stuck on install.

I'd suggest trying to deploy any sample app.

Please use plain text.
Contributor
Jaime_Barrachina
Posts: 21
Registered: ‎10-25-2012
My Device: Blackberry Playbook 2.0

Re: Error: Launching app in Dev Alpha, stuck on install.

Thank you for the prompt reply. Tried a couple of samples (CubeRotate, FallingBlocks) and these fail, tough instead of just getting stuck like my game did, they show the following error:

 

Deployment Failed: Info: Sending request: Install and Launch
Info: Action: Install and Launch
Info: Debug native: on
Info: File size: 18496
Info: Installing com.example.CubeRotate.testDev__CubeRotate4ab40aa1...
Info: Processing 18496 bytes

 

 

Please use plain text.
Developer
BGmot
Posts: 1,068
Registered: ‎11-24-2011
My Device: PlayBook

Re: Error: Launching app in Dev Alpha, stuck on install.

I suppose you tried switching between wifi and USB disabling the other one?

Other than that I think 'something' is wroing either with your workstation or with DA. I'd try tcpdump/wireshark to capture process of deployment but this can porbably only confirm that DA is broken (if for example it resets connection in the middle of deployment).

Please use plain text.