Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Native Development

Reply
Contributor
SomeGuyZ10
Posts: 18
Registered: ‎04-30-2013
My Device: Z10 (STL-100-3)
My Carrier: Bell

Re: No BlackBerry 10 device detected! (New Momentics Install) Mavericks

Setup via WIFI works but USB doesn't.

Please use plain text.
Contributor
SomeGuyZ10
Posts: 18
Registered: ‎04-30-2013
My Device: Z10 (STL-100-3)
My Carrier: Bell

Re: No BlackBerry 10 device detected! (New Momentics Install) Mavericks

[ Edited ]

Now creating and installing the debug tokens are going belly up!

It reports the tokens download was successful but on the debug tokens page "Create Debug Token" comes back with 'Operation' has encountered a problem.

 

An internal error occurred during: "Operation".

java.lang.NullPointerException

Please use plain text.
Developer
greenmr
Posts: 875
Registered: ‎03-20-2013
My Device: Red LE Developer Z10
My Carrier: Fido

Re: No BlackBerry 10 device detected! (New Momentics Install) Mavericks

[ Edited ]

How so? I am using Momentics on Windows 8.1 but I assume connecting to a device is done the same way in both.

 

  1. Right-click (or its OSX equivalent - sorry) in the Project Explorer pane on the left.
  2. Choose New->BlackBerry Target.
  3. In the Connection group box enter the default USB IP address (169.254.0.1). Do NOT use Auto Discover.
  4. Enter a name for the target if you don't like the default one.
  5. Enter your device password if you don't want to be asked for it each time you launch.
  6. Click Finish.

What happens when you do this?


SomeGuyZ10 wrote:

Correct!

I also tried the manual setup of the device and I'm seem to be locked into the chicken & egg scenario.






Developer of Built for BlackBerry certified multiFEED RSS/Atom feed reader and aggregator.
Please use plain text.
Contributor
SomeGuyZ10
Posts: 18
Registered: ‎04-30-2013
My Device: Z10 (STL-100-3)
My Carrier: Bell

Re: No BlackBerry 10 device detected! (New Momentics Install) Mavericks

[ Edited ]

Following those steps the connection times out on port 443 via the USB line but using that wizard thingy where it has the option for USB or WIFI, WIFI works but the token setup fails.

 

After either of the above there is no device available for use.

 

Also to note the latest BB10 OS was installed & this was the problem before and after the BB 10 OS update.

 

Changing the USB ip address doesn't help.

Please use plain text.
Developer
greenmr
Posts: 875
Registered: ‎03-20-2013
My Device: Red LE Developer Z10
My Carrier: Fido

Re: No BlackBerry 10 device detected! (New Momentics Install) Mavericks

Is your device being recognized by USB on your Mac? That is to say, if you enable USB file access on your device and connect it to your Mac, can you see the device and SD card files?


SomeGuyZ10 wrote:

Following those steps the connection times out on port 443 via the USB line but using that wizard thingy where it has the option for USB or WIFI, WIFI works but the token setup fails.

 

After either of the above there is no device available for use.

 

Also to note the latest BB10 OS was installed & this was the problem before and after the BB 10 OS update.






Developer of Built for BlackBerry certified multiFEED RSS/Atom feed reader and aggregator.
Please use plain text.
Contributor
SomeGuyZ10
Posts: 18
Registered: ‎04-30-2013
My Device: Z10 (STL-100-3)
My Carrier: Bell

Re: No BlackBerry 10 device detected! (New Momentics Install) Mavericks

[ Edited ]

The device is recognized by the system, it also works perfectly using the BlackBerry Link App and they're mounted "dtm" & "media" drives from the device.

 

Please use plain text.
Contributor
SomeGuyZ10
Posts: 18
Registered: ‎04-30-2013
My Device: Z10 (STL-100-3)
My Carrier: Bell

Re: No BlackBerry 10 device detected! (New Momentics Install) Mavericks

Seems to be working now.

Please use plain text.
Developer
greenmr
Posts: 875
Registered: ‎03-20-2013
My Device: Red LE Developer Z10
My Carrier: Fido

Re: No BlackBerry 10 device detected! (New Momentics Install) Mavericks

What is working? USB target connections? Debug Token uploads?

 

In any case, if you problem is solved please mark one of the posts as accepted. It can even be one of your own posts if you like. That way others will know you are no longer looking for an answer. If you encounter further difficulties please begin a new topic, unless the new issue is directly related to the original one here.

 

Thanks.


SomeGuyZ10 wrote:

Seems to be working now.






Developer of Built for BlackBerry certified multiFEED RSS/Atom feed reader and aggregator.
Please use plain text.
Contributor
SomeGuyZ10
Posts: 18
Registered: ‎04-30-2013
My Device: Z10 (STL-100-3)
My Carrier: Bell

Re: No BlackBerry 10 device detected! (New Momentics Install) Mavericks

USB w/Token setup is now working.
Please use plain text.
Developer
greenmr
Posts: 875
Registered: ‎03-20-2013
My Device: Red LE Developer Z10
My Carrier: Fido

Re: No BlackBerry 10 device detected! (New Momentics Install) Mavericks

Thanks for letting us know.



Developer of Built for BlackBerry certified multiFEED RSS/Atom feed reader and aggregator.
Please use plain text.