Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Native Development

Reply
Regular Contributor
ametller
Posts: 54
Registered: ‎07-15-2010
My Device: Not Specified
Accepted Solution

Problem taking screenshots on the Dev Alpha A

Hello,

 

In order to add screenshots of my application in BlackBerry World I need to take some of them on my Dev Alpha running my application. As far as I know I could take screenshots by pressing Volume Up + Volume Down at the same time for a couple of seconds or so, however, I realized that this is not possible anymore on Gold SDK.

 

Do you have any workaround so I can take some screenshots on the Dev Alpha?

 

Thanks,

Developer
zezke
Posts: 1,004
Registered: ‎12-12-2010
My Device: Z10 (red Limited Edition)

Re: Problem taking screenshots on the Dev Alpha A

Pressing Volume Up and Down still works on the Dev Alpha. Turn on your sound to check if something happens.

-------------------------------------------
BlackBerry Certified Builder for Native Application Development -- Proud member of the Belgian BlackBerry Developer group
Samples: Park in Ghent
Feeling generous? Nominate me for BB Elite member!
Developer
peter9477
Posts: 6,473
Registered: ‎12-08-2010
My Device: PlayBook, Z10

Re: Problem taking screenshots on the Dev Alpha A

Confirming what zezke says, it still works fine.

If you're really not seeing anything show up in the camera folder, you may need to use the AutoLoader to re-flash the firmware, though do that only as a last resort since it wipes everything and you'd have to start over with installing your apps, configuring it, etc.

Peter Hansen -- (BB10 and dev-related blog posts at http://peterhansen.ca.)
Author of White Noise and Battery Guru for BB10 and for PlayBook | Get more from your battery!
BlackBerry Development Advisor
smcveigh
Posts: 668
Registered: ‎11-29-2011
My Device: developer

Re: Problem taking screenshots on the Dev Alpha A

just try rebooting first before taking any more drastic measures.

Regular Contributor
ametller
Posts: 54
Registered: ‎07-15-2010
My Device: Not Specified

Re: Problem taking screenshots on the Dev Alpha A

Yeah, I didn't hear the sound, but there were no images on the Camera folder neither. Anyway, thanks to everybody. After three reboots now it works fine again! It's quite strange, but finally I was able to make the screenshots for my application.

 

Cheers,