Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Native Development

Reply
Developer
dridk
Posts: 91
Registered: ‎09-25-2012
My Device: bb10 alpha

TitleBar as a DropDown in beta4..... wtf ??

I was really happy to see that my feature request was done when I read this about TitleBar in beta4 : 

"Also, the DropDown control is now used automatically with the title bar, when appropriate"

 


Despite of this, I didn't yet success to make the TitleBar as a DropDown.... Exactly the same behavior than the beta3 ( exept the new background color ( :Clap:

 

So, I may be wrong... Does somebody success to make it one ?

 

titleBar : TitleBar {} 

a lover of Qt
Developer
Developer
lew
Posts: 174
Registered: ‎03-05-2009
My Device: Dev Alpha

Re: TitleBar as a DropDown in beta4..... wtf ??

from the release notes, it appears you need to have quite a lot of options...try putting a lot of options to see if it works :smileyhappy:

 

haven't had a chance to try this yet...

Developer
dridk
Posts: 91
Registered: ‎09-25-2012
My Device: bb10 alpha

Re: TitleBar as a DropDown in beta4..... wtf ??

That's what I did ( more than 10 Option !! ) 

So, I think this is a lie from RIM or a missunderstood from me....

a lover of Qt
Developer
dridk
Posts: 91
Registered: ‎09-25-2012
My Device: bb10 alpha

Re: TitleBar as a DropDown in beta4..... wtf ??

If people can test it and report me what they get, I would be greatefull.

a lover of Qt
Contributor
bit-brad
Posts: 31
Registered: ‎11-02-2012
My Device: Dev Alpha

Re: TitleBar as a DropDown in beta4..... wtf ??

Yeah you're right, the docs are wrong again. Same with the color: "support for dark themes and bright themes has been incorporated".... I can only get the bar to show blue. :smileysad: In the API doc they show it black... I want it black!

Developer
dridk
Posts: 91
Registered: ‎09-25-2012
My Device: bb10 alpha

Re: TitleBar as a DropDown in beta4..... wtf ??

Yes..this is a big mistake from Rim ...particullary when they focus this new features on the release note main page.....
a lover of Qt
Contributor
bit-brad
Posts: 31
Registered: ‎11-02-2012
My Device: Dev Alpha

Re: TitleBar as a DropDown in beta4..... wtf ??

Ouu I stumbled upon the solution for the black titleBar! (Too bad that project is already complete) The docs are a little misleading and I never knew you could set the theme application wide.

 

1. you must add "<cascadesTheme>dark</cascadesTheme>" to you bar-descriptor.xml (it will give you a warning, ignore it).

2. when you define the titleBar in QML, set "branded: TriBool.False"

 

Developer
dridk
Posts: 91
Registered: ‎09-25-2012
My Device: bb10 alpha

Re: TitleBar as a DropDown in beta4..... wtf ??

Lol.... 

 

After my bug request about this features.... They removed all text about DropDown from the documentation...

I didn't know if they plan to make it

a lover of Qt