Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Native Development

Reply
Developer
useful
Posts: 26
Registered: ‎09-23-2012
My Device: Playbook, Z10LE
My Carrier: tnl

Re: Warning: Simulators fail to boot in VMWare Player 5.0

All true.
The new version is not a problem.
Thank you.

I noticed that the new version of SDK available drivers for MP3 playback.

Please use plain text.
New Contributor
d_martin77
Posts: 9
Registered: ‎10-10-2012
My Device: Playbook/Bold 9780
My Carrier: Bell

Re: Warning: Simulators fail to boot in VMWare Player 5.0

Any idea when the update to the playbook 2.1 simulator will be release?

Please use plain text.
Contributor
jcameron
Posts: 14
Registered: ‎09-09-2012
My Device: playbook
My Carrier: Vodaphone (UK) [via tethering]

Re: Warning: Simulators fail to boot in VMWare Player 5.0

[ Edited ]

I'd imagine sometime after BB OS 10 'roll out' has finished, but as i understand it .. playbook OS 2.1 is the last in this line as the Playbook is to get BB OS 10 next (which is based on Playbook OS 2.0) confused? .. not much :smileyhappy:
it's fairly weird but Rim based Playbook OS on QNX linux (Rimux as my friend calls it) this then was used as a baseline for bb os 10 then the developments from bb os 10 will be backported to playbook again (including cascades)
this is my understanding of it - obviously i'm not exactly an expert :smileytongue:

Please use plain text.
Administrator
MSohm
Posts: 14,362
Registered: ‎07-09-2008
My Device: BlackBerry Z30, BlackBerry PlayBook
My Carrier: Bell

Re: Warning: Simulators fail to boot in VMWare Player 5.0

An updated PlayBook 2.1 simulator that supports VMWare Player 5.0 will be release very soon.

 

BlackBerry 10 for PlayBook will appear after BlackBerry 10 Smartphone launch.

Mark Sohm
BlackBerry Development Advisor

Please refrain from posting new questions in solved threads.
Problem solved? Click the Accept As Solution button.
Found a bug? Report it using Issue Tracker
Please use plain text.
New Contributor
d_martin77
Posts: 9
Registered: ‎10-10-2012
My Device: Playbook/Bold 9780
My Carrier: Bell

Re: Warning: Simulators fail to boot in VMWare Player 5.0

thanks! meanwhile I desinstalled VM player 5.0 and and install 4.x ans it works fine!

Please use plain text.
New Contributor
d_martin77
Posts: 9
Registered: ‎10-10-2012
My Device: Playbook/Bold 9780
My Carrier: Bell

Re: Warning: Simulators fail to boot in VMWare Player 5.0

in fact, I spoke too early, it runned fine once, but after, when I reopen it, I only see this:

 https://plus.google.com/photos/102033170618380018409/albums/5798110830671124417

 

Anybody knows what is it? Is it like a boot protocol or something? If yes, it takes a long time to execute! ;P

 

 

Please use plain text.
New Contributor
d_martin77
Posts: 9
Registered: ‎10-10-2012
My Device: Playbook/Bold 9780
My Carrier: Bell

Re: Warning: Simulators fail to boot in VMWare Player 5.0

I solved the issue, it,s because I did not properly shutdown my last session :Whistling:

Please use plain text.
Trusted Contributor
taylor-tomt
Posts: 231
Registered: ‎11-19-2010
My Device: Z10, Playbook

Re: Warning: Simulators fail to boot in VMWare Player 5.0

Mark:

 

I had the 10 simulator running with 5.0.0 build-812388, until tonight...

 

Now when I try to start it I just get a black screen.

 

I uninstalled the simulator then reinstalled it, but no joy.

 

Any suggestions?

Please use plain text.
Trusted Contributor
taylor-tomt
Posts: 231
Registered: ‎11-19-2010
My Device: Z10, Playbook

Re: Warning: Simulators fail to boot in VMWare Player 5.0

d_martin77:

 

Care to share how you solved it. I think I'm in the same state now...black screen of death...

Please use plain text.
Administrator
MSohm
Posts: 14,362
Registered: ‎07-09-2008
My Device: BlackBerry Z30, BlackBerry PlayBook
My Carrier: Bell

Re: Warning: Simulators fail to boot in VMWare Player 5.0

Have you tried to use safe mode?  Were the results the same (black screen)?

 

It's also possible that the simulator has just put the device to sleep.  Did you try to swipe from one edge to another (top to bottom or left to right)?

Mark Sohm
BlackBerry Development Advisor

Please refrain from posting new questions in solved threads.
Problem solved? Click the Accept As Solution button.
Found a bug? Report it using Issue Tracker
Please use plain text.