Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Native Development

Reply
New Contributor
phantomhu
Posts: 2
Registered: ‎08-11-2009
My Device: 9650
Accepted Solution

cascades build error

while running cascades examples, it generates a bunch of errors. looks like it doesn't find Qt packages. i thought it was included in bbndk-10.0.4-beta?

 

/Developer/SDKs/bbndk-10.0.4-beta/host/macosx/x86/usr/bin/ntoarm-ld: cannot find -lQtGui
/Developer/SDKs/bbndk-10.0.4-beta/host/macosx/x86/usr/bin/ntoarm-ld: cannot find -lQtNetwork
/Developer/SDKs/bbndk-10.0.4-beta/host/macosx/x86/usr/bin/ntoarm-ld: cannot find -lQtCore
cc: /Developer/SDKs/bbndk-10.0.4-beta/host/macosx/x86/usr/bin/ntoarm-ld error 1
make[2]: *** [o.le-v7/cascadescookbookcpp] Error 1
make[1]: *** [release-all] Error 2
make: *** [device] Error 2

Please use plain text.
Contributor
jamespaulmuir
Posts: 33
Registered: ‎04-26-2010
My Device: Z10 / PlayBook 16GB

Re: cascades build error

I had this same problem, I've detailed my solution here:

 

http://supportforums.blackberry.com/t5/Native-Development/Problems-building-for-simulator-on-OSX-Lio...

 

hope this helps!

Please use plain text.
New Contributor
phantomhu
Posts: 2
Registered: ‎08-11-2009
My Device: 9650

Re: cascades build error

It works. Thanks! :smileyhappy:

 

Yes, its due to my old pb Qt path on this machine (I don't have this issue on another clean machine).

Please use plain text.
Super Contributor
Meghasanghvi
Posts: 306
Registered: ‎08-10-2010
My Device: Not Specified

Re: cascades build error

Hi,

 

I have the same issue. I have windows 7 32bit OS. How to resolve in this enviroment?

Please use plain text.
Trusted Contributor
lathajagan
Posts: 118
Registered: ‎03-06-2013
My Device: Blackberry Z10

Re: cascades build error

I have same prooblem in windows, someone help me resolve this

--------
- If a post contains the solution to the problem, please click "Accept as Solution"
- If a post contains helpful content, please give it a "Thumbs Up"

developer.blackberry.com
@BlackBerryDev
Please use plain text.
Developer
kamal_nigam
Posts: 434
Registered: ‎07-23-2012
My Device: Blackberry 10

Re: cascades build error

i am getting the same issue

 

bbndk\host_10_0_9_404\win32\x86\usr\bin\ntoarm-ld: cannot find -lQtNetwork
bbndk\host_10_0_9_404\win32\x86\usr\bin\ntoarm-ld: cannot find -lQtCore

 

 

tried to fixed this by the

 

SDKs/bbndk-10.0.4-beta/host/macosx/x86/usr/bin/qmake -unset QNX_STAGE

But Still getting same issue. any help

 

 

Thanks
-------------------------------------------------------------------------------------
Press the Accept as solution Button when u got the Solution
Press Kudo to say thank to developer.
-------------------------------------------------------------------------------------.
Please use plain text.