Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Native Development

Reply
Contributor
ishar
Posts: 10
Registered: ‎06-23-2012
My Device: Blackberry 10 Dev Alpha
My Carrier: none
Accepted Solution

gSOAP error

Hi all!

I have been using gSOAP to connect to a webservice on simulator and it was working fine. Working on a real BB10 Alpha device is a different story: no error messages during compilation were displayed, but I get:

free malloc object that is not allocated:/builds/BB10_0_04-Worldbuild/latest/svn/lib/c/alloc/dlist.c:1072

when connecting to the webservice.

Any clues?

 

Please use plain text.
Developer
simon_hain
Posts: 15,947
Registered: ‎07-29-2008
My Device: Z10 LE
My Carrier: O2 Germany

Re: gSOAP error

i tried gsoap as well, and did not succeed.
RIM staff did not succeed with it either, so i decided to go with QtSoap, at least to get things started.
----------------------------------------------------------
feel free to press the like button on the right side to thank the user that helped you.
please mark posts as solved if you found a solution.
@SimonHain on twitter
Please use plain text.
BlackBerry Development Advisor (Retired)
smacmartin
Posts: 499
Registered: ‎05-07-2012
My Device: developer
My Carrier: developer

Re: gSOAP error

In case you didn't see the threads Simon refers to:

http://supportforums.blackberry.com/t5/Native-Development/Trying-QtSoap/td-p/1773391

http://supportforums.blackberry.com/t5/Escalate-to-RIM-Developers/Please-help-me-calling-a-webservic...

 

Did you confirm that the free is within the gsoap library?  If this is reproducible, you might be able to track down what memory is being freed without being allocated (or double-freed).

 

Stuart

Please use plain text.
Contributor
ishar
Posts: 10
Registered: ‎06-23-2012
My Device: Blackberry 10 Dev Alpha
My Carrier: none

Re: gSOAP error

OK, now I really don't know what it was... I have built the app again from scratch, leaving only soap client with gSOAP libraries and it works flawlessly! After re-adding the webservice code to the main app it is still working (both on simulator and alpha device).

As for now, it is only http connection, soon I will have to go https...

Please use plain text.
New Developer
itdirectorate
Posts: 23
Registered: ‎07-05-2013
My Device: Z10
My Carrier: Binus

Re: gSOAP error

Hi ishar,

 

Can you help me how to embed gsoap into bb cascade project?

 

Thank u.

Victor

Please use plain text.
Developer
simon_hain
Posts: 15,947
Registered: ‎07-29-2008
My Device: Z10 LE
My Carrier: O2 Germany

Re: gSOAP error


itdirectorate wrote:

Hi ishar,

 

Can you help me how to embed gsoap into bb cascade project?

 

Thank u.

Victor


It is not compatible, the folks at BlackBerry did not succeed in building it.

You can use QtSoap or KDSoap

----------------------------------------------------------
feel free to press the like button on the right side to thank the user that helped you.
please mark posts as solved if you found a solution.
@SimonHain on twitter
Please use plain text.