Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Native Development

Reply
New Developer
Posts: 88
Registered: ‎06-16-2012
My Device: N950/E7/N808/N9/X7/BB10 Alpha
My Carrier: Kievstar

how to build app for simulator?

Hi all

 

I've built my first test QML app for BB 10 and trying to run it on simulator, however got error 8. Quick google around shows that the problem that the app built for arm arch. The question is - how to build the app for x86 arch to be able to run it on simulator?

Host platform: win7 64bit

 

thanks

Qt/Symbian/Meego/BB10/Cascades developer
Retired
Posts: 60
Registered: ‎05-10-2012
My Device: Blackberry 10 Alpha
My Carrier: none

Re: how to build app for simulator?

Hello vladest, are you building a Cascades project or a QT project?

 

Selom

New Developer
Posts: 88
Registered: ‎06-16-2012
My Device: N950/E7/N808/N9/X7/BB10 Alpha
My Carrier: Kievstar

Re: how to build app for simulator?

Hi Selom

 

Qt/QML project

Qt/Symbian/Meego/BB10/Cascades developer
Retired
Posts: 499
Registered: ‎05-07-2012
My Device: developer
My Carrier: developer

Re: how to build app for simulator?

New Developer
Posts: 88
Registered: ‎06-16-2012
My Device: N950/E7/N808/N9/X7/BB10 Alpha
My Carrier: Kievstar

Re: how to build app for simulator?

Qt Creator

Qt/Symbian/Meego/BB10/Cascades developer
Retired
Posts: 499
Registered: ‎05-07-2012
My Device: developer
My Carrier: developer

Re: how to build app for simulator?

Does anyone familiar with this environment know the easiest way to manage configurations?

 

Stuart

Developer
Posts: 105
Registered: ‎04-24-2012
My Device: blackberry developer
My Carrier: relience

Re: how to build app for simulator?

Hello I am also facing the same problem. then after I switch to mac. But still on windows I am not able to run my QT/ QML app build in QT creator on simulator.

dId you solved it?? then please update it with ur solution.

bskania.
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎07-12-2012
My Device: playbook
My Carrier: myself

Re: how to build app for simulator?

Hi guys:

 

I meet the same problem now, I can run my app in simulator which create by NDK, but when I create by QT Creator, it cannot run in simulator, do anybody find the solutions?

Highlighted
Developer
Posts: 188
Registered: ‎01-27-2012
My Device: playbook
My Carrier: ...

Re: how to build app for simulator?

You need to build the Qt libs in x86 against the bb10 NDK.

Follow the directions HERE for the x86 configure line, of course be sure that the bb10 NDK environment is setup before you run configure. I found that the pbNDK and the bb10NDK did not work together so if your using the bb10NDK be sure to unistall the pbNDK, at least that was my experience on my linux box.

I use linux so I am not sure what to tell you windows folks on how to configure the libs...

I have a set of compiled libs for bb10 in x86  that I built on May 19. If anybody wants them just give me a place to upload them and I will. You folks using windows can use them and then not have to worry about configuring your own libs.

I am assuming you understand how to manage the configurations in creator once you have them built? I believe I made a detailed post on here several months back on how to manage the configurations.... If you cant figure it out or find the post let me know and I can explain, it is pretty strait forward.

 

Cheers,

Jon