Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Native Development

Reply
Regular Contributor
asifmunir
Posts: 51
Registered: ‎08-07-2013
My Device: blackberry z10
My Carrier: asif

how we encode url in qml

i m developing a blackbrry app. and i m encode url in qml 

please help me 

how we encode url in qml

Please use plain text.
Developer
BBSJdev
Posts: 6,089
Registered: ‎07-05-2012
My Device: Playbook, Z10 LE, Dev Alpha C
My Carrier: Orange

Re: how we encode url in qml

[ Edited ]

Can you give a bit more information?

 

Are you trying to use a WebView or are you talking about URLs for ImageViews?

 

In case you are here's some links...

 

http://developer.blackberry.com/native/reference/cascades/bb__cascades__webview.html

 

Using URL's in Controls uses QUrl...

 

http://developer.blackberry.com/native/reference/cascades/qurl.html


If you've been helped click on Like Button, if you've been saved buy the app. :smileyhappy:

Developer of stokLocker, Sympatico and Super Sentences.
Please use plain text.
Regular Contributor
asifmunir
Posts: 51
Registered: ‎08-07-2013
My Device: blackberry z10
My Carrier: asif

Re: how we encode url in qml

http://zoogme.com/webservices/companycoupons.php?company_name=Bagels & More&offset=0

 that is my url 

i m encode company_name 

Please use plain text.
Developer
BBSJdev
Posts: 6,089
Registered: ‎07-05-2012
My Device: Playbook, Z10 LE, Dev Alpha C
My Carrier: Orange

Re: how we encode url in qml

Yes that is an URL with parameters now how are you trying to use it, what are you using it with and what is the problem you are seeing?

 


If you've been helped click on Like Button, if you've been saved buy the app. :smileyhappy:

Developer of stokLocker, Sympatico and Super Sentences.
Please use plain text.
Regular Contributor
asifmunir
Posts: 51
Registered: ‎08-07-2013
My Device: blackberry z10
My Carrier: asif

Re: how we encode url in qml

Please use plain text.
Developer
strobejb
Posts: 267
Registered: ‎10-15-2012
My Device: bb10 developer
My Carrier: Orange

Re: how we encode url in qml

Can you use the javascript encodeURI function?
Please use plain text.