Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Testing and Deployment

Reply
New Contributor
kanonk
Posts: 4
Registered: ‎02-29-2012
My Device: Simulator
Accepted Solution

Can't connect to simulator on (169.254.0.1)

[ Edited ]

I've installed the newest available simulator for VMware Player and have successfully startet it. (Windows 7)

 

The simulator have access to internet(I launched a web page from the browser)

 

But I can't connect to the device either by pinging it in cmd-prompt or from the

plugin in eclipse.

 

It says in the simulator: Use development mode ON and Development Address 169.254.0.1

 

Any Ideas?

BlackBerry Development Advisor
MSohm
Posts: 14,757
Registered: ‎07-09-2008
My Device: BlackBerry Passport

Re: Can't connect to simulator on (169.254.0.1)

Are you able to ping the simulator's IP address?  Do you have a VPN connection or firewall that could be blocking the connection?

Mark Sohm
BlackBerry Development Advisor

Please refrain from posting new questions in solved threads.
Problem solved? Click the Accept As Solution button.
Found a bug? Report it using Issue Tracker
New Contributor
kanonk
Posts: 4
Registered: ‎02-29-2012
My Device: Simulator

Re: Can't connect to simulator on (169.254.0.1)

I'm not able to ping the simulator. 

I do not have a VPN connection or firewall.

 

What network mode should I use on the virtual machine? ( NAT, bridged, host only.. ) 

BlackBerry Development Advisor
MSohm
Posts: 14,757
Registered: ‎07-09-2008
My Device: BlackBerry Passport

Re: Can't connect to simulator on (169.254.0.1)

The default NAT is recommended.  Is that what you are using?

Mark Sohm
BlackBerry Development Advisor

Please refrain from posting new questions in solved threads.
Problem solved? Click the Accept As Solution button.
Found a bug? Report it using Issue Tracker
New Contributor
kanonk
Posts: 4
Registered: ‎02-29-2012
My Device: Simulator

Re: Can't connect to simulator on (169.254.0.1)

[ Edited ]

I'm using NAT, and I've discovered the problem. 

 

I tried to use the IP-address from settings - security - development mode, this showed(always) 169.254.0.1.

 

The development icon on the home screen gives the correct IP-address and I am now able to connect to the device.

 

Thank you for your help.

 

Btw, is that a bug?

 

Best regards,

 

Joar

BlackBerry Development Advisor
MSohm
Posts: 14,757
Registered: ‎07-09-2008
My Device: BlackBerry Passport

Re: Can't connect to simulator on (169.254.0.1)

The value under the security setting is the IP address that will be used when a PlayBook is connected via USB.  You can connect the debugger using the device's WiFi IP address or USB IP address.

 

In the case of the simulator, the USB connection is not supported so you need to connect using the simulated WiFi connection.

 

The icon on the home screen will show all IP addresses you can use to connect to (it'll show both WiFi and USB IP addresses if both are available).

Mark Sohm
BlackBerry Development Advisor

Please refrain from posting new questions in solved threads.
Problem solved? Click the Accept As Solution button.
Found a bug? Report it using Issue Tracker