Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Testing and Deployment

Reply
Contributor
Liste
Posts: 18
Registered: ‎02-06-2012
My Device: PlayBook, Dev Alpha C, Red Z10, Black Z10
My Carrier: NIL
Accepted Solution

Oh Snap! Build request failed with message: error

Hello!

 

I am working on an app for BlackBerry Playbook with WebWorks.  When I try to package it I get the error in the subject (Oh Snap! Build request failed with message: error).  There is no more information.  I have googled, but cannot find anyone else with this peculiar problem.

 

Is there a log somewhere that I can read to see what's happening?  Has anyone else experienced this?

 

Thank you for any help!

 

Oh, I nearly forgot.  When I go into the Output Folder, the .zip file is there, but not the .bar file.

Please use plain text.
Contributor
Liste
Posts: 18
Registered: ‎02-06-2012
My Device: PlayBook, Dev Alpha C, Red Z10, Black Z10
My Carrier: NIL

Re: Oh Snap! Build request failed with message: error

Sorry.  I found my mistake: I had some extra stuff in my config.xml file that shouldn't have been there.

 

I'm looking forward to getting to know this BlackBerry world better!

Please use plain text.
Contributor
Liste
Posts: 18
Registered: ‎02-06-2012
My Device: PlayBook, Dev Alpha C, Red Z10, Black Z10
My Carrier: NIL

Re: Oh Snap! Build request failed with message: error

[ Edited ]

All right,

 

I thought I had it solved the other day, but I don't.  I just tried with the exact files from here: https://bdsc.webapps.blackberry.com/html5/documentation/ww_getting_started/creating_an_app_1885567_1... but with no success.  I don't understand what is going on.  I have even uninstalled and reinstalled Ripple and Webworks for tablet.

 

Has anyone else had this problem?  Where can I look for logs?

 

Edit: One more thing: Ripple is crashing regularly on startup, giving me the "zombie" message.  Even if I tell it to wait longer, it will continue to refuse to run.  In the end I have to reset all my settings, and this can get long.  Are the problems related?

Please use plain text.
Contributor
Liste
Posts: 18
Registered: ‎02-06-2012
My Device: PlayBook, Dev Alpha C, Red Z10, Black Z10
My Carrier: NIL

Re: Oh Snap! Build request failed with message: error

OK.  I have finally found the command-line code for compiling applications.  Here it is for others and future reference: First move to the location of the bbwp directory, then run the bbwp command.

 

cd "C:\Program Files\Research In Motion\BlackBerry WebWorks SDK for TabletOS <version #>\bbwp"

bbwp "C:\myapp.zip"

 

Here's the link where I got the information from: https://bdsc.webapps.blackberry.com/html5/downloads/sdk, and click "How to get up and running".

 

For those looking to sign their application from the terminal, it is also possible.  First set up your computer, as indicated here: https://bdsc.webapps.blackberry.com/html5/documentation/ww_publishing/signing_setup_tablet_apps_1920...

Next Move to the same "bbwp" directory as we did above.  Finally, run this command:

 

bbwp <archive_file> -g <KeystorePassword> -buildId <num> -o <output_location>

 

This information can be found here: https://bdsc.webapps.blackberry.com/html5/documentation/ww_publishing/signing_your_tablet_app_191966...

 

Sorry for writing this out when it is already available elsewhere on the web, but I feel like I should post the full answer for those who stumble upon this message later.  I hope it can help someone who has the same problem as me.

Please use plain text.
Contributor
mxberry
Posts: 37
Registered: ‎01-21-2012
My Device: Bold 9900
My Carrier: Iusacell

Re: Oh Snap! Build request failed with message: error

Hi.

 

Im getting this error too and i try the fix you put here but cant get it done.

 

I already have my signing keys validated and everthing. i also get the emails from RIM confirming my Code Signing Request and the Signature tools execute it automaticly but nothing happens. and i dont get my .cod files generated on my target folder.

 

Any clues whats happening?

Please use plain text.
New Contributor
pauluz
Posts: 5
Registered: ‎07-07-2012
My Device: Playbook
My Carrier: Play

Re: Oh Snap! Build request failed with message: error

Thanks @Liste for this answers :smileyhappy:

I hope the console solution is good (I didn't try this but I  like terminal and i'll try of corse)

 

But I think it's good when I can package my project in Ripple extension (Chrome) or in Ripple emulator without errors :smileyhappy:

 

And in both Ripple I've still message "Oh Snap! Build request failed with message: undefined"

(Yes: undefined)

In Chrome in service console window I see the ZIP process and some messages "out: [INFO]" and it seems there's no problem, (both files for TabletOS are created - zip, bar), but....

red window still appear :smileyhappy:

 

I read three links you provided - no sugestions found there

 

So, why Ripple show me error window whene I only package my project ?

 

PS. I checked my path in settings... and I think there's good .... hmmmmm (slashes and spaces....)

 


Win XP Home SP3 - Netbook Samsung 1.6GHz - 2GB RAM

WebWorks SDK for TabletOS 2.2.0.5

Ripple 0.9.5.0 - extension

Ripple 0.9.0.16 - standalone

Pawel "pauluZ" Szczepanek
BlackBerry Developer
Android Evangelist
Please use plain text.
New Contributor
pauluz
Posts: 5
Registered: ‎07-07-2012
My Device: Playbook
My Carrier: Play

Re: Oh Snap! Build request failed with message: error

I wonder - maybe the config.xml is the problem because is not well formatted ?
Pawel "pauluZ" Szczepanek
BlackBerry Developer
Android Evangelist
Please use plain text.
Developer
Rishabh_Jain
Posts: 103
Registered: ‎07-11-2011
My Device: 8900
My Carrier: Airtel

Re: Oh Snap! Build request failed with message: error

Hi All,

 

I am trying to run the simple webWorks  application on my ripple emulator.I am able to run it on ripple emulator and can see the proper UI.If i will pacakge and build the my app through command line, i am able to get build it.But i want to build it through ripple emulator which i think is and easier process.

Below is the screen shot for settings of ripple:

RippleSettings.png

 

Now when i click on pacakge and sign, i am getting the error as follows:

RippleError.png

 

Below is the content of my config.xml file:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<!--
 Copyright 2012 Research In Motion Limited.

 Licensed under the Apache License, Version 2.0 (the "License");  you may not use this file except in compliance with the License.
 You may obtain a copy of the License at

 http://www.apache.org/licenses/LICENSE-2.0

 Unless required by applicable law or agreed to in writing, software  distributed under the License is distributed on an "AS IS" BASIS,  WITHOUT WARRANTIES OR CONDITIONS OF ANY KIND, either express or implied.
 See the License for the specific language governing permissions and  limitations under the License.
-->
<widget xmlns="http://www.w3.org/ns/widgets"
        xmlns:rim="http://www.blackberry.com/ns/widgets"
        version="1.0.0"
        id="mapsSample">
    <name>Maps Sample</name>
    <content src="local:///index.html" />
    <author rim:copyright="2012"
            href="http://www.rim.com/"
            email = "ctetreault@rim.com">TechM</author>
    <description>A sample app demonstrating how to integrate with Google, Bing, Leaflet, and OpenLayers maps APIs</description>
    <license href="http://www.apache.org/licenses/LICENSE-2.0">
        Licensed under the Apache License, Version 2.0 (the "License");
        you may not use this file except in compliance with the License.
        You may obtain a copy of the License at
            http://www.apache.org/licenses/LICENSE-2.0
        Unless required by applicable law or agreed to in writing, software
        distributed under the License is distributed on an "AS IS" BASIS,
        WITHOUT WARRANTIES OR CONDITIONS OF ANY KIND, either express or implied.
        See the License for the specific language governing permissions and limitations under the License.
    </license>
    <access uri="*" subdomains="true" />

    <access uri="http://virtualearth.net" subdomains="true" />
    <access uri="http://bing.net" subdomains="true" />

    <feature id="blackberry.app">
        <param name="mode" value="portrait" />
    </feature>

    <rim:loadingScreen backgroundImage="images\background.png" foregroundImage="images\hippo.png" onFirstLaunch="true">
    <rim:transitionEffect type="fadeIn" />
  </rim:loadingScreen>
    <rim:smileytongue:ermissions>  
        <rim:smileytongue:ermit>access_location_services</rim:smileytongue:ermit>
    </rim:smileytongue:ermissions>
</widget>

 

And i don think space in settings path is creating the problem as one of my colleague has done the setup in his system.And giving the same settings as of mine.He is able to pacakge and sign succesfully.

But i am getting the same problem as described above.However ihave tried uninstall ripple plugin from my chrome browser.Still Same problem is coming.

 

Please help me in getting through this.It''s very urgent.

Please use plain text.
Developer
Rishabh_Jain
Posts: 103
Registered: ‎07-11-2011
My Device: 8900
My Carrier: Airtel

Re: Oh Snap! Build request failed with message: error

Please help ime in gettig through this.It's very urgent.Also, i am not able to use the Latest Blackberry WebWorks Beta 2.0 Version.

Thanks in advancae.

Please use plain text.
Developer
Rishabh_Jain
Posts: 103
Registered: ‎07-11-2011
My Device: 8900
My Carrier: Airtel

Re: Oh Snap! Build request failed with message: error

Also, please suggest me whether i should go with Latest Blackberry webWorks 2.0 Beta version or With the older version only wheree we can also use ripple Emulator.

Please use plain text.