Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Testing and Deployment

Reply
Contributor
rizer
Posts: 10
Registered: ‎01-18-2011
My Device: iPhone

Q10 Simulator on Mac

Hi,

 

I've tried to install the Q10 simulator on my Mac a couple of times, but I consistently run into the same issues. I load the VM into VMware Fusion (4.1.4), it says that it requires upgrading, and I tell it to upgrade. The app then "beachballs" (is unresponsive), and eventually I get a message saying that it failed to load. The VM I downloaded was BlackBerry10Simulator-Installer-BB10_1_X-338-Mac-201302031817.dmg. 

 

Does anybody know what might be going wrong or have any possible solutions?

 

Thanks for your help,

 

Luke 

BlackBerry Development Advisor
MSohm
Posts: 14,757
Registered: ‎07-09-2008
My Device: BlackBerry Passport

Re: Q10 Simulator on Mac

Which screen is the simulator hanging on?

Mark Sohm
BlackBerry Development Advisor

Please refrain from posting new questions in solved threads.
Problem solved? Click the Accept As Solution button.
Found a bug? Report it using Issue Tracker
Contributor
rizer
Posts: 10
Registered: ‎01-18-2011
My Device: iPhone

Re: Q10 Simulator on Mac

Hi Mark – it only gets as far as trying to upgrade the VM. I don't see the OS boot at all, not even any console output.

BlackBerry Development Advisor
MSohm
Posts: 14,757
Registered: ‎07-09-2008
My Device: BlackBerry Passport

Re: Q10 Simulator on Mac

This seems like an issue with VMWare.  Are you able to run any other VMs?

Mark Sohm
BlackBerry Development Advisor

Please refrain from posting new questions in solved threads.
Problem solved? Click the Accept As Solution button.
Found a bug? Report it using Issue Tracker