Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Testing and Deployment

Reply
Administrator
MSohm
Posts: 14,379
Registered: ‎07-09-2008
My Device: BlackBerry Z30, BlackBerry PlayBook
My Carrier: Bell

Warning: Simulators fail to boot in VMWare Player 5.0

We've recently discovered that our BlackBerry PlayBook and BlackBerry 10 Dev Alpha simulators fail to boot in VMWare Player 5.0.  We are working a fixes as we speak.  In the mean time avoid this upgrade to continue using these simulators.

Mark Sohm
BlackBerry Development Advisor

Please refrain from posting new questions in solved threads.
Problem solved? Click the Accept As Solution button.
Found a bug? Report it using Issue Tracker
Please use plain text.
Contributor
ImperialPenguin
Posts: 20
Registered: ‎07-15-2012
My Device: Developer
My Carrier: Sprint

Re: Warning: Simulators fail to boot in VMWare Player 5.0

It's been a month. Is there any ETA on when this will be fixed? 

Please use plain text.
Administrator
MSohm
Posts: 14,379
Registered: ‎07-09-2008
My Device: BlackBerry Z30, BlackBerry PlayBook
My Carrier: Bell

Re: Warning: Simulators fail to boot in VMWare Player 5.0

This issue has been resolved in the new BlackBerry 10 Dev Alpha simulator released last week.

Mark Sohm
BlackBerry Development Advisor

Please refrain from posting new questions in solved threads.
Problem solved? Click the Accept As Solution button.
Found a bug? Report it using Issue Tracker
Please use plain text.
Contributor
Sriman
Posts: 32
Registered: ‎02-26-2012
My Device: Playbook
My Carrier: None

Re: Warning: Simulators fail to boot in VMWare Player 5.0

PlayBook simulator doesnt work even now in VMWare Player 5.0... Any update?

Please use plain text.
Administrator
MSohm
Posts: 14,379
Registered: ‎07-09-2008
My Device: BlackBerry Z30, BlackBerry PlayBook
My Carrier: Bell

Re: Warning: Simulators fail to boot in VMWare Player 5.0

Which version of PlayBook simulator are you using?  Which SDK was it packaged in?  Did you update it since last week?

Mark Sohm
BlackBerry Development Advisor

Please refrain from posting new questions in solved threads.
Problem solved? Click the Accept As Solution button.
Found a bug? Report it using Issue Tracker
Please use plain text.
Contributor
Sriman
Posts: 32
Registered: ‎02-26-2012
My Device: Playbook
My Carrier: None

Re: Warning: Simulators fail to boot in VMWare Player 5.0

I am using "BlackBerryPlayBookSimulator-Installer-2.1.0-560-Win-201205282256". I am trying to run an Android App on this simulator. However, it doesnt allow me to go so far anyway. It doesnt boot up with VMWare 5 at all. It does boot up with VMware-player-4.0.2-591240. However nothing happens after it reaches the initial home screen. I cannot even get the IP address of the simulator. If I try to open the browser of the simulator, I see a black screen in the VMWare player forever.

 

I have tried uninstalling, reinstalling several times but am unable to get it work. I am trying this on Windows 7 laptop with Intel core 2 duo processor and Mobile Intel4 Series Express Chipset display adapter...

Please use plain text.