Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Web and WebWorks Development

Reply
New Developer
blackwind
Posts: 23
Registered: ‎02-10-2011
My Device: PlayBook

BB10 - WebWorks apps using HTML5 audio API not working in simulator

[ Edited ]

All three of my WebWorks apps freeze immediately when I launch them in the BB10 simulator. When I remove the HTML5 audio API declarations (var sound1 = new Audio("media/sound1.mp3")) from my initializer, all three work without issue. My code as is works without issue in BB6, BB7, Tablet OS, IE, Firefox, Chrome, and Ripple's BB10 mode. What gives? Is this simply a bug in the simulator? And will my apps be approved if I submit them as is?

 

For the record, I'm deploying the .bars from .\simulator\, but the .\device\ ones don't work either.

/bw
Please use plain text.
Administrator
astanley
Posts: 1,382
Registered: ‎07-02-2009
My Device: BlackBerry Bold 9900
My Carrier: Bell

Re: BB10 - WebWorks apps using HTML5 audio API not working in simulator

The simulator should support audio

 

https://developer.blackberry.com/develop/simulator/releasenotes.html

 

180909 While the simulator supports audio, it does not support video editing, playback, video recording or local playback of any streaming service.

 

However I wonder if there's an encoding issue you're running into?

 

Can you file an issue for this in the developer issue tracker?  https://www.blackberry.com/jira/secure/Dashboard.jspa

 

We'll get someone looking into it further.

 

Follow me on Twitter: @n_adam_stanley
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Your app doesn't work? Use BlackBerry remote web inspector to find out why.
Please use plain text.
New Developer
blackwind
Posts: 23
Registered: ‎02-10-2011
My Device: PlayBook

Re: BB10 - WebWorks apps using HTML5 audio API not working in simulator

Done. See here.

/bw
Please use plain text.
New Developer
blackwind
Posts: 23
Registered: ‎02-10-2011
My Device: PlayBook

Re: BB10 - WebWorks apps using HTML5 audio API not working in simulator

I'm guessing this won't be resolved by Friday (when I plan to participate in the "Got Game?" promotion), so if I could get an answer to at least this portion of my original post, that'd be very helpful:


blackwind wrote:

And will my apps be approved if I submit them as is?


/bw
Please use plain text.