Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Web and WebWorks Development

Reply
New Contributor
jiachiun
Posts: 4
Registered: ‎11-23-2012
My Device: Developer
My Carrier: Maxis

Re: Blank screen on BB10 app

I finally got to test it on a Dev Alpha myself.

About the Black Blank Screen problem, I narrowed down the problems and found out it's the problem with the image file I'm using.

There was nothing wrong with the code at all. I tried reducing the quality of my background image from 101kb to 59kb, and then it worked!

But that is really weird, i have some other background images which uses even higher quality or lower and they load normally.

Now I'm trying to fix my other apps with the exact same problem. But this time reducing the quality of image hasn't helped, maybe I need to change to a certain quality. I have no idea at all.

Any idea why the quality of image file is affecting whether it shows a black blank screen or not?
Please use plain text.
New Contributor
jiachiun
Posts: 4
Registered: ‎11-23-2012
My Device: Developer
My Carrier: Maxis

Re: Blank screen on BB10 app

I have just figured it all out!

Check your file name extensions.
If it's theImage.JPG, make sure in the code you write .JPG instead of .jpg

Just found out it is case sensitive.
Correct the file name extensions then the image displays properly on Dev Alpha, no more black blank screen!

BlackBerry Support Team should make this a known issue.
Please use plain text.
Contributor
BAV0
Posts: 14
Registered: ‎11-22-2012
My Device: /
My Carrier: /

Re: Blank screen on BB10 app

I checked all my file extentions and compared them to my code, everything should work fine!

Any other suggestions?

Please use plain text.