Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Web and WebWorks Development

Reply
Developer
peardox
Posts: 1,229
Registered: ‎03-20-2011
My Device: Playbook, Z10 LE, Dev Alpha B, 2x Dev Alpha C
Accepted Solution

How buggy is the Playbook Simulator?

It seems most things I write cause problems with the Playbook simulator.

 

I tend to write most of the HTML page content out from JQuery

 

The simplest things can cause the Simulator to die

 

An example...

 

        if(debug) $("#debuglog").append("<b>Try to display</b> " + sp + "<br />");

 

Here I'm just writing to a div called debuglog so I can see what's going on - sp is a page I just pulled in locally via Ajax - have to write errors out, its the only way to debug a page.

 

That broke things, removing the <b>old tag caused it to start working again in the phone simulator

 

It still doesn't work in the Playbook simulator - is it going to work on an actual Playbook?

 

All the stupid little things that the WebWorks SDK complains about just work in Android




Click the like button if you find my posts useful!
Developer
peardox
Posts: 1,229
Registered: ‎03-20-2011
My Device: Playbook, Z10 LE, Dev Alpha B, 2x Dev Alpha C

Re: How buggy is the Playbook Simulator?

Answering myself for the benefit of others

 

Buried DEEP in the forums you'll find a thread about the Playbook having problems with JQuery 1.5.1

 

The solution is simple - downgrade to 1.5.0 or upgrade to 1.5.2 when it comes out

 

It took me a week to find out what was wrong. All my apps now work simply by changing to 1.5.0

 

Whilst browsers work fine with 1.5.1 the Playbook simulator doesn't

 

I hope that this helps those of you out there who are as frustrated as I was




Click the like button if you find my posts useful!