Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Web and WebWorks Development

Reply
Developer
Posts: 248
Registered: ‎11-22-2011
My Device: Blackberry Playbook
My Carrier: vodafone
Accepted Solution

Javascript Alert "Unresolved symbols"

I got finally a helloworld app running on the DevAlpha using ripple, but when the app starts i get an Javascript-Alert:

 

"Require Error Cant find 

//accounts/1000/appdata/helloworld.testDev_helloworld_a520b600/data/../app/native/plugins/jnext/pps.so Unresolved symbols"

 

Whats getting wrong here?

BlackBerry Development Advisor
Posts: 640
Registered: ‎10-01-2009
My Device: All
My Carrier: N/A

Re: Javascript Alert "Unresolved symbols"

Could you confirm which SDK version you have installed?

Developer
Posts: 248
Registered: ‎11-22-2011
My Device: Blackberry Playbook
My Carrier: vodafone

Re: Javascript Alert "Unresolved symbols"

BB10 Webworks SDK 1.0.1.17.

I recently updated the OS of the DevAlpha to the latest version too.

 

After the first alert a second one follows: "no pps"

And a third one : "Web Inspector enabled".

 

After that the app seems run correctly.

Retired
Posts: 115
Registered: ‎06-06-2011
My Device: 9800
My Carrier: Rogers

Re: Javascript Alert "Unresolved symbols"

Bb10 webworks builds separate bar files for simulator and device as it compiles for native code which is different for arm and x86.

Ripple deploys the simulator bar to the device as it hasn't been updated to handle multiple bars.

Please directly go to the command line to build and deploy till we update ripple.

Its coming soon Smiley Happy
@nukulb
New Developer
Posts: 15
Registered: ‎05-10-2009
My Device: Not Specified

Re: Javascript Alert "Unresolved symbols"

OK.

I'll bite.

 

So where's the link to the command line invocation?

Example?

 

Thanks!

 

MarkT

New Developer
Posts: 15
Registered: ‎05-10-2009
My Device: Not Specified

Re: Javascript Alert "Unresolved symbols"

So I'm outed as a newbie.

Uknow.notCommandLine!

 

I see the clues: https://developer.blackberry.com/html5/documentation/package_your_bb10_app_with_ww_sdk_2008473_11.ht...

 

Yet to make sense of the commands.

Have to resort to reading the nodish js.

Phun.sorta.

 

MarkT

Retired
Posts: 37
Registered: ‎01-08-2010
My Device: Various
My Carrier: Rogers

Re: Javascript Alert "Unresolved symbols"

If you are on a Mac:

./bbwp ~/myapp/myarchive.zip -o ~/myapp/output

Remember, the input into the command line is a .zip file that contains your application, with the config.xml at the root. The Ripple product masks this from you. Other than that, you are just calling the packager, pointing it to your app, and specifying your output directory.

New Developer
Posts: 15
Registered: ‎05-10-2009
My Device: Not Specified

Re: Javascript Alert "Unresolved symbols"

Thanks,

You are closing in on the issue I am on.

That is, why is bbwp looking for config.xml in a \src\ subDir?

Here, the zip has reluctantly been put in the firstApp dir. (As it does not need to be bundled into itself next zipping).

Though I could not find a command which directed bbwp to look for config.xml where it is: C:\Users\aUser\RippleSites\Boxes\config.xml

 

C:\Users\aUser\RippleSites\Boxes>"C:\Program Files\RIM\BBWW1.0.1.17\bbwp.bat" C:\Users\aUser\RippleSites\Boxes.zip -o C:\Users\aUser\RippleSites\boxesCollected -s C:\Users\aUser\RippleSites\Boxes\

 

[INFO]    Populating application source
[INFO]    Parsing config.xml
[ERROR]   Error: ENOENT, no such file or directory 'C:\Users\aUser\RippleSites\Boxes\src\config.xml'

 

With this I see files are now added to the Boxes site directory.

Though the config.xml is not found.

When I go back to the Chrome Ripple & attempt a (button) build, nasty (java) errors fly out.

 

One more clue?

Using win here. Similar enough for this issue quite likely.

 

MarkT

Retired
Posts: 37
Registered: ‎01-08-2010
My Device: Various
My Carrier: Rogers

Re: Javascript Alert "Unresolved symbols"

I suspect you've created a .zip file of the directory, instead of the contents of the directory. I think the docs may be a little misleading.

 

Can you open up your .zip file and check? the config.xml should be at the root and not nested in a subdirectory.

 

The bbwp packager creates a temp folder structure, with your content in a "src" directory. It expects to find the config.xml there. So it is likely incorrectly located at "src/<something>/config.xml instead and can't find it.

 

If that is the issue can you let me know that it worked? I'll enter an issue to clean up the error checking in this condition because it is not very clear what is happening.

 

Chris.

Retired
Posts: 37
Registered: ‎01-08-2010
My Device: Various
My Carrier: Rogers

Re: Javascript Alert "Unresolved symbols"

And, FYI, the improvement to Ripple deployment is shipping very soon.