Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Web and WebWorks Development

Reply
New Contributor
delviano
Posts: 6
Registered: ‎03-05-2010
My Device: Bold 9700

Problem display maps with blackberry and gear api

Hello,

 

I use the api blackberry.invoke to display an address on the mapping.

 

function mapLocation(lat, lon)

{

var args = new blackberry.invoke.MapsArguments(lat, lon); blackberry.invoke.invoke(blackberry.invoke.APP_MAPS, args);

}

 

my problem I can find the address but when I display mapping is encrypted on the maps displayed

 

I inserted  Google Maps API Key! but it's the same

 

Regards.

Please use plain text.
Retired
tneil
Posts: 3,708
Registered: ‎10-16-2008
My Device: Z10
My Carrier: Rogers

Re: Problem display maps with blackberry and gear api

Hi delviano,

 

Are you trying to invoke the BlackBerry Maps application or the Google Maps application?  I couldn't quite make out why you would need the Google Maps API key?

Tim Neil
Director, Application Platform & Tools Product Management
Follow me on Twitter
Please use plain text.
New Contributor
delviano
Posts: 6
Registered: ‎03-05-2010
My Device: Bold 9700

Re: Problem display maps with blackberry and gear api

Hi  

I want to invoke the BlackBerry Maps, you're right I do not need a key, but the problem the maps do not show I'm afraid there is a problem in the emulator.

 

What should I do ??

Please use plain text.
Retired
tneil
Posts: 3,708
Registered: ‎10-16-2008
My Device: Z10
My Carrier: Rogers

Re: Problem display maps with blackberry and gear api

Which tools are you using to build your BlackBerry widget?

- Visual Studio Plug-in

- Eclipse Plug-in

- Standalone SDK

 

If it is the Standalone SDK, do you also have the MDS server running providing connectivity to the simulator?

 

Which Model number and OS version are you running in your Simulator?

 

 

 

Tim Neil
Director, Application Platform & Tools Product Management
Follow me on Twitter
Please use plain text.
New Contributor
delviano
Posts: 6
Registered: ‎03-05-2010
My Device: Bold 9700

Re: Problem display maps with blackberry and gear api

[ Edited ]

Hi,

 

I use  BlackBerry Web Plug-in

 

Yes, i running the MDS-CS program along with the simulator.

I think that emulators version 5.0.0.x have a problem because with the emulator version 4.7.x I get posted the maps, see the picture attached.

I can not test my code on emulators version 4.7.x because I use the OS v 5.

you have a solution to propose me ?

 

 

<a target='_blank' title='ImageShack - Image And Video Hosting' href='http://img693.imageshack.us/i/blackberry9630simulator.png/'><img src='http://img693.imageshack.us/img693/3508/blackberry9630simulator.png' border='0'/></a>

Please use plain text.
New Developer
sibbaldl
Posts: 41
Registered: ‎06-22-2010
My Device: N/A

Re: Problem display maps with blackberry and gear api

[ Edited ]

I'm really late to the party here but I've just discovered that in the simulator, when involking maps, all I was seeing was a gray screen - no detail. As it turned out it was because maps was super-zoomed in (over a grey patch, of which there appears to be plenty). Zooming out revealed more detail.

 

Be warned though because the maps simulator appears rather buggy. I got this message when zooming out to level 4 or 5 (and also when searching for a city)

2467iD3669975D8E1D03A

 

Lee

=============================
Win 7 (32bit)
Eclipse Galileo
BlackBerry Web Plug-in
Version: 2.0.0.201003191451-33
BlackBerry Widget SDK
Version: 1.0.0.201003191451-126
=============================
Please use plain text.