Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Web and WebWorks Development

Reply
Developer
neededapps
Posts: 36
Registered: ‎09-11-2012
My Device: BlackBerry 10 Dev Alpha
My Carrier: Wind Mobile
Accepted Solution

Ripple Emulator Does Nothing When Selecting Any Build Option

This is my first app that I have tried to create for BlackBerry 10 and I am in the ripple emulator and when I go to build andd select any of the package options it just blinks blue and nothing happens after.  Any ideas why this could be?

 

Thanks in advance guys

Please use plain text.
BlackBerry Development Advisor
chadtatro
Posts: 614
Registered: ‎10-01-2009
My Device: Z10
My Carrier: Bell

Re: Ripple Emulator Does Nothing When Selecting Any Build Option

Hello,

 

Could you confirm which version of Ripple, and Chrome you have installed?

Chad Tetreault | App Development Consultant | BlackBerry Developer Relations | developer.blackberry.com | @chadtatro
Please use plain text.
Developer
neededapps
Posts: 36
Registered: ‎09-11-2012
My Device: BlackBerry 10 Dev Alpha
My Carrier: Wind Mobile

Re: Ripple Emulator Does Nothing When Selecting Any Build Option

I have chrome 21.0.1180.89 m and Ripple Emulator (Beta) 0.9.7

Please use plain text.
BlackBerry Development Advisor
chadtatro
Posts: 614
Registered: ‎10-01-2009
My Device: Z10
My Carrier: Bell

Re: Ripple Emulator Does Nothing When Selecting Any Build Option

Have you clicked the 'Settings' button, and configured it yet or does that fail as well?

Chad Tetreault | App Development Consultant | BlackBerry Developer Relations | developer.blackberry.com | @chadtatro
Please use plain text.
Developer
neededapps
Posts: 36
Registered: ‎09-11-2012
My Device: BlackBerry 10 Dev Alpha
My Carrier: Wind Mobile

Re: Ripple Emulator Does Nothing When Selecting Any Build Option

thanks for the quick replies.  Yup I configured it and it all seems good there

Please use plain text.
BlackBerry Development Advisor
chadtatro
Posts: 614
Registered: ‎10-01-2009
My Device: Z10
My Carrier: Bell

Re: Ripple Emulator Does Nothing When Selecting Any Build Option

Great,  and what happens when you enable Ripple, and click Start Ripple Services?

Chad Tetreault | App Development Consultant | BlackBerry Developer Relations | developer.blackberry.com | @chadtatro
Please use plain text.
Developer
neededapps
Posts: 36
Registered: ‎09-11-2012
My Device: BlackBerry 10 Dev Alpha
My Carrier: Wind Mobile

Re: Ripple Emulator Does Nothing When Selecting Any Build Option

It shows what the website would look like on the phone with the blackberry 10 WebWorks similator and it shows all the different options 

Please use plain text.
Developer
neededapps
Posts: 36
Registered: ‎09-11-2012
My Device: BlackBerry 10 Dev Alpha
My Carrier: Wind Mobile

Re: Ripple Emulator Does Nothing When Selecting Any Build Option

One more thing, it is a website that I am trying to make this app with (not too sure if that makes a difference) 

Please use plain text.
BlackBerry Development Advisor
chadtatro
Posts: 614
Registered: ‎10-01-2009
My Device: Z10
My Carrier: Bell

Re: Ripple Emulator Does Nothing When Selecting Any Build Option

So do you mean that the files are on a webserver, and not your local machine, or am I misunderstanding?

Chad Tetreault | App Development Consultant | BlackBerry Developer Relations | developer.blackberry.com | @chadtatro
Please use plain text.
Developer
neededapps
Posts: 36
Registered: ‎09-11-2012
My Device: BlackBerry 10 Dev Alpha
My Carrier: Wind Mobile

Re: Ripple Emulator Does Nothing When Selecting Any Build Option

that's right.  I couldn't get ripple to enable for the local machine so I put them on a webserver instead.

Please use plain text.