Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Web and WebWorks Development

Reply
Contributor
marschne
Posts: 21
Registered: ‎01-13-2011
My Device: 9700 / Playbook

Re: Ripple don't panic

same for me.

but I can run the app without ripple services! (Playbook & BB10)

New Contributor
jasza80
Posts: 3
Registered: ‎08-03-2012
My Device: Blackberry 9800

Re: Ripple don't panic

If anyone have problems with running without ripple services, check if you have checked box "Allow accessto file URL's" on extension settings page.

Developer
Developer
LBP
Posts: 607
Registered: ‎04-29-2011
My Device: PlayBook 16GB, BB10 LE Z10 (red)
My Carrier: none

Re: Ripple don't panic


helioz wrote:

in BBUI sample i've the same error when loading the index.htm page


Do you have added the latest webworks-1.0.x.y.js file to the header. Try the source of the latest index.htm of the bbUI.js Next repo and uncomment the lines 25 + 71 to add the eventhandler for "webworksready" event. Attention: this sample index.htm uses the bbUI-0.9.4.js/.css, so perhaps you need to change some lines back to your file or only add the lines 25 + 71 to enclose the existing bbUI.js source code of your existing index.htm! Give it a try.

 

 

 

 


"Like" if you liked the post.
"Accept as Solution" if the post solves your question.
Contributor
helioz
Posts: 10
Registered: ‎08-03-2012
My Device: BlackBerry Z10 LE

Re: Ripple don't panic

[ Edited ]

LBP wrote:

helioz wrote:

in BBUI sample i've the same error when loading the index.htm page


Do you have added the latest webworks-1.0.x.y.js file to the header. Try the source of the latest index.htm of the bbUI.js Next repo and uncomment the lines 25 + 71 to add the eventhandler for "webworksready" event. Attention: this sample index.htm uses the bbUI-0.9.4.js/.css, so perhaps you need to change some lines back to your file or only add the lines 25 + 71 to enclose the existing bbUI.js source code of your existing index.htm! Give it a try.


Done, still no luck.

 

chrome version: 21.0.1180.60 m

ripple version: 0.9.6
webworks version: 1.0.1.6
bbui version: 0.9.4 - now, ealier 0.9.3, thanks for the tip :Punk:

 

ERROR:
Uncaught Error: INVALID_STATE_ERR: DOM Exception 11 ripple.js:483
h ripple.js:483
i ripple.js:483
h ripple.js:483
c.exports.initialize ripple.js:483
f.pass ripple.js:452
f.pass ripple.js:452
f.pass ripple.js:452
f.pass ripple.js:452
f.pass ripple.js:452
f.pass ripple.js:452
d.initialize ripple.js:475

 

In Chrome v 20 every thing works fine.

 

Developer
Developer
LBP
Posts: 607
Registered: ‎04-29-2011
My Device: PlayBook 16GB, BB10 LE Z10 (red)
My Carrier: none

Re: Ripple don't panic

Hi.

I'm running Chrome Canary 22.0.1224.0 here with Ripple 0.9.7 (released 19.07.2012) and it is working really well, except some bugs in bbUI.js needed to be fixed at this time, but it looks like it should at this time:

 

bb10_bbui_template_sample.jpg

 

I attached an empty template with only that "home" screen for testing purposes and with the respect to BB for using bbUI.js sample sources within the attachment.


"Like" if you liked the post.
"Accept as Solution" if the post solves your question.
Contributor
helioz
Posts: 10
Registered: ‎08-03-2012
My Device: BlackBerry Z10 LE

Re: Ripple don't panic


LBP wrote:

Hi.

I'm running Chrome Canary 22.0.1224.0 here with Ripple 0.9.7 (released 19.07.2012) and it is working really well, except some bugs in bbUI.js needed to be fixed at this time, but it looks like it should at this time:


I wrote ealier that canary is the solution, see the solution :smileyhappy:

 

But the problem is current stable version chrome (v21) and ripple 0.9.6 - last one from RIM.

I think the problem is with the browser or current ripple working on it.

 

I wrote about BBUI just because this app you may know better and has the same error - for your answer "The INVALID_STATE_ERR is something to say all or nothing in an application if you do not know the source code, and we don't"

Sorry for the confusion.

 

Your app has the same issue.

Developer
Developer
LBP
Posts: 607
Registered: ‎04-29-2011
My Device: PlayBook 16GB, BB10 LE Z10 (red)
My Carrier: none

Re: Ripple don't panic


helioz wrote:
I wrote ealier that canary is the solution, see the solution :smileyhappy:

 

...

 

I wrote about BBUI just because this app you may know better and has the same error - for your answer "The INVALID_STATE_ERR is something to say all or nothing in an application if you do not know the source code, and we don't"

Sorry for the confusion.

 

Your app has the same issue.


What issue do you have with my sample. When loading the content within Ripple I get this console log:

 

bb10_bbui_template_ripple0.9.7_console.jpg

 

Can not see any INVALID_STATE_ERR output in my console.

Do you have some piece of source code running, we do not know and can not give a response to at this time, that causes the INVALID_STATE_ERR to come up?


"Like" if you liked the post.
"Accept as Solution" if the post solves your question.
Contributor
helioz
Posts: 10
Registered: ‎08-03-2012
My Device: BlackBerry Z10 LE

Re: Ripple don't panic

your code in my console

 

Contributor
marschne
Posts: 21
Registered: ‎01-13-2011
My Device: 9700 / Playbook

Re: Ripple don't panic

@helioz

 

How did y installed the ripple emulator?

 

I had exactly the same 'don't panic' that you shown here!

 

In Chrome V20 .... ok

In Chrome V21 .... Don't panic

 

I uinstalled Chrome

I installed Chrome Canary

Then I installed the Ripple Extension via Chrome Canary (Settings / Extensions)... then everything was fine!

 

r.JPG

BlackBerry Development Advisor
oros
Posts: 1,557
Registered: ‎04-12-2010
My Device: BlackBerry Z10

Re: Ripple don't panic

Hello all, we're taking a look into this to see what the cause is. In the meantime it seems that there's some good information in this thread, but we'll follow-up with what we find ASAP.


Erik Oros | @WaterlooErik | eoros@blackberry.com | Developer Issue Tracker

If a reply has answered your question, please click Accept as Solution to help other visitors in the future.