Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Web and WebWorks Development

Reply
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎09-22-2013
My Device: Z10 2
My Carrier: EE

Webworks/ripple build problem(app freeze on splashscreen)

Hi

 

This has been driving me crazy.  My problem is that any apps i run on the simulator or my device will just freezer on the splashscreen.  I have gone through the tools installation guidelines on the blackberry site, on both a mac and pc, and both produce the same result.  What i have at the moment:

 

Windows 8.1 64bit

java 1.6 jre 32bit (the path is setup in the envorment variables)(ive tried 1.7jre 64bit)

webworks gold 1.0.4.1.1

ripple 0.9.16

 

I have resigsted my signing keys successfully.

 

I have my own app that uses bbui, the hello world sample app and the bbui sample app.  All these apps will build successfully in ripple there are no errors, i the cmd log i get just the one warning saying that the .bar file will be unsigned(no problems there).  If i package and launch to the simulator all three of these apps will freeze on the start screen, if i package and load to my z10 which is now running 10.2.0.1725 (ive tried different os builds) all three apps will freeze on the start screen.

 

So my conclusions are that the problem must be with my envoroment setup somewhere,  As all three apps freeze.

 

The apps work in ripple.

 

Any help would be greatly appriciated.  

 

 

 

 

 

 

Developer
Posts: 366
Registered: ‎07-15-2013
My Device: blackberry Z10
My Carrier: Personal

Re: Webworks/ripple build problem(app freeze on splashscreen)

when you put package, Are you putting well the sdk path? , or the device IP?

If you find this information useful please click like --->
@mezeitune on twitter
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎09-22-2013
My Device: Z10 2
My Carrier: EE

Re: Webworks/ripple build problem(app freeze on splashscreen)

Ive got the sdk path as:

 

C:\Program Files (x86)\Research In Motion\BlackBerry 10 WebWorks SDK 1.0.4.11

 

which is the standard windows installatiojn path.

 

And my device ip which show up at the bottom of the simulator window.

 

Thanks

Developer
Posts: 366
Registered: ‎07-15-2013
My Device: blackberry Z10
My Carrier: Personal

Re: Webworks/ripple build problem(app freeze on splashscreen)

[ Edited ]

maybe some part of the code , is wrong

 

tell me , wich is the error that this tell you

If you find this information useful please click like --->
@mezeitune on twitter
Retired
Posts: 1,561
Registered: ‎04-12-2010
My Device: BlackBerry Z10
My Carrier: Bell

Re: Webworks/ripple build problem(app freeze on splashscreen)

Just to make sure, you are deploying the BAR file in the "device" output folder, not the "simulator" output folder, correct? The simulator BAR file has a different architecture than the device BAR file and will not run on a physical device.

Beyond that, have you tried enabling Web Inspector to see if anything shows up in the logs at all? Generally I would expect a white screen if there was an issue, but it can't hurt to check. If you can't connect Web Inspector in time, a CTRL+r in the Web Inspector console should reload the application.

That being said, it may be too early in the process to connect Web Inspector at all, but again it's worth checking.

Erik Oros | @WaterlooErik | eoros@blackberry.com | Developer Issue Tracker

If a reply has answered your question, please click Accept as Solution to help other visitors in the future.
Retired
Posts: 1,561
Registered: ‎04-12-2010
My Device: BlackBerry Z10
My Carrier: Bell

Re: Webworks/ripple build problem(app freeze on splashscreen)

Reading through this thread may help as well:
http://supportforums.blackberry.com/t5/Web-and-WebWorks-Development/App-get-stuck-on-Splash-screen/m...

Seems someone had a similar issue and it was a result of hidden files in the project / WebWorks SDK installation interfering.

Erik Oros | @WaterlooErik | eoros@blackberry.com | Developer Issue Tracker

If a reply has answered your question, please click Accept as Solution to help other visitors in the future.
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎09-22-2013
My Device: Z10 2
My Carrier: EE

Re: Webworks/ripple build problem(app freeze on splashscreen)

Hi

 

Thanks for you reply/ input.  There are no files in the sdk directory on my install.

 

Ive still go the problem.

 

Thanks

 

 

Retired
Posts: 1,561
Registered: ‎04-12-2010
My Device: BlackBerry Z10
My Carrier: Bell

Re: Webworks/ripple build problem(app freeze on splashscreen)

Would you be okay sending me a copy of the BAR file to test (eoros@blackberry.com)

I can give it a look here to see if anything stands out.

Erik Oros | @WaterlooErik | eoros@blackberry.com | Developer Issue Tracker

If a reply has answered your question, please click Accept as Solution to help other visitors in the future.