Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Web and WebWorks Development

Reply
New Contributor
jfuhrmann
Posts: 3
Registered: ‎08-09-2012
My Device: many
My Carrier: many
Accepted Solution

no HTML5 video with OS 6.0.0.246

[ Edited ]

Hello,

 

are there know issus about no proper HTML5 video support on BlackBerrys with OS 6.0.0.246 ?!

Our testing shows that HTML5 video works fine with OS 6.0.0.668 and above.

 

This is the code:

 

<video controls="controls" poster="img/poster.jpg" preload="none" width="320" height="240">
<source src="video.mp4" type="video/mp4"></source>
</video>

  

Thanks for your help! 

Please use plain text.
Developer
Developer
LBP
Posts: 607
Registered: ‎04-29-2011
My Device: PlayBook 16GB, BB10 LE Z10 (red)
My Carrier: none

Re: no HTML5 video with OS 6.0.0.246

The WebWorks API documentation on HTML5 video, one more time, is misunderstandable on this. On the top it shows Support for HTML5 video in BB OS 6+ for SmartPhone, but all the other things, including the "Show Supported Platform Table", only mention support for BB OS 7+ for SmartPhone to support it.

 

From the github repo for WebWorks API documentation you can find something pointing out that the HTML5 video element may be supported on BB6 but not playing the video.


"Like" if you liked the post.
"Accept as Solution" if the post solves your question.
Please use plain text.
New Contributor
jfuhrmann
Posts: 3
Registered: ‎08-09-2012
My Device: many
My Carrier: many

Re: no HTML5 video with OS 6.0.0.246

And this is what I don't really get: first there is HTML5 video support on OS 6, and later on there is no support for OS 6?

I call that quiet misunderstandable.

 

The other link does not really provide more information exept that video don't run on BB OS 6. But thx anyway, it seems there's trouble with video-tag with this specific version of OS 6 (later versions looks fine).

 

Please use plain text.
Developer
Developer
LBP
Posts: 607
Registered: ‎04-29-2011
My Device: PlayBook 16GB, BB10 LE Z10 (red)
My Carrier: none

Re: no HTML5 video with OS 6.0.0.246

After reading your post here I filed a bug report here that hopefully points in the right direction?!!


"Like" if you liked the post.
"Accept as Solution" if the post solves your question.
Please use plain text.
New Contributor
jfuhrmann
Posts: 3
Registered: ‎08-09-2012
My Device: many
My Carrier: many

Re: no HTML5 video with OS 6.0.0.246

Yes, sound's good.
Thank you.
Please use plain text.