Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Adobe AIR Development

Reply
Developer
Posts: 439
Registered: ‎10-25-2010
My Device: Not Specified

Errors when switching to Blackberry SDK for existing project.

I've managed to deploy a HelloWorld application to the Playbook simulator (yay!),the FB debug launcher didn't work, but running from cmd line worked great.

 

BUT, when I try and switch my existing Android app to the new Blackberry SDK, I get a slew of errors, such as:

 

Unable to resolve resource bundle "collections" for locale "en_US".  

Unable to resolve resource bundle "logging" for locale "en_US".  
Unable to resolve resource bundle "messaging" for locale "en_US".   

 

Any ideas?

 

Also, it is complaining about my Android specific permissions tags (ie INTERNET, SCREEN_LOCK, EXTERNAL_STORAGE etc). What is the plan in terms of permissions?

BlackBerry Development Advisor
Posts: 15,753
Registered: ‎07-09-2008
My Device: BlackBerry PRIV
My Carrier: Bell

Re: Errors when switching to Blackberry SDK for existing project.

You may need to remove reference to the Flex framework classes to resolve the locale issue.

 

The permission model for the BlackBerry Tablet OS is still a work in progress.  More information will be made available about it in the coming weeks.

Mark Sohm
BlackBerry Development Advisor

Please refrain from posting new questions in solved threads.
Problem solved? Click the Accept As Solution button.
Found a bug? Report it using Issue Tracker
Developer
Posts: 439
Registered: ‎10-25-2010
My Device: Not Specified

Re: Errors when switching to Blackberry SDK for existing project.

There are none, this is a 100% pure actionscript project...? This sucks, as it's stopping me from compiling.

 

While the permissions are being figured out, will all apps just be given full permission as default? Or does it not even matter since we're in the simulator?

 

It would be nice if you could update the packager to just ignore my Android manifest additions, that way I don't need to be constantly be editing my app.xml file.

Contributor
Posts: 35
Registered: ‎10-25-2010
My Device: Not Specified

Re: Errors when switching to Blackberry SDK for existing project.

SDK does not contain Adobe classes only open source flex sdk.

You can try to copy adobe flxe sdk 4.1 over (skipping on overwrites). Have not tried it myself.

BlackBerry Development Advisor
Posts: 15,753
Registered: ‎07-09-2008
My Device: BlackBerry PRIV
My Carrier: Bell

Re: Errors when switching to Blackberry SDK for existing project.

[ Edited ]

The simulator grants applications full permissions by default.

Mark Sohm
BlackBerry Development Advisor

Please refrain from posting new questions in solved threads.
Problem solved? Click the Accept As Solution button.
Found a bug? Report it using Issue Tracker
Developer
Posts: 85
Registered: ‎10-25-2010
My Device: Not Specified

Re: Errors when switching to Blackberry SDK for existing project.

Hi shawnblais,

I had the same issue when creating a new project (i actually want to use Flex) and could actually fix it.

I tried liliana_v's solution but it didn't change anything.

To remove these errors, you have to go in your project properties (Right click on your project > Properties > Flex Compiler)

Then you add (modify the path to correspond to your install:

-library-path+="C:\Program Files (x86)\Adobe\Adobe Flash Builder Burrito\sdks\blackberry-tablet-sdk-0.9.0\frameworks\locale\en_US"

 

 

comp-arg.jpg

 

It fixed the errors i had with resource bundles. If it fixed your issue as well, you can mark this thread as Solved and grant me my first star ! ahah

 

Fabien

Hope this helps,
Fabien

--
1. If you liked my post or found it useful please click on the white star and provide a Kudo!
2. If my post solved your problem please click on the Accept as Solution button. Much appreciated!
Developer
Posts: 439
Registered: ‎10-25-2010
My Device: Not Specified

Re: Errors when switching to Blackberry SDK for existing project.

 I'll check when I get home, thanks!

Highlighted
Developer
Posts: 65
Registered: ‎11-15-2010
My Device: Not Specified
My Carrier: T-Mobile

Re: Errors when switching to Blackberry SDK for existing project.

[ Edited ]

Saw that you didn't get a response, but I gave it a whirl and it worked for me.

 

Another option is to add it to your Flex Build Path:

 

Right click project -> Properties -> Flex Build Path -> Library Path tab -> Add SWC folder ->  C:\Program Files\Adobe\Adobe Flash Builder 4\sdks\blackberry-tablet-sdk-0.9.0\frameworks\locale\en_US

 

properties.png

 

This way, FB4 will add it to the compiler arguments for you.