Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Adobe AIR Development

Reply
Contributor
Posts: 16
Registered: ‎03-12-2011
My Device: BlackBerry Playbook
My Carrier: None

Icon is not showing up and xml files are messed up.

[ Edited ]

Hello. I put the icon file in the same directory as the actionscript file is in and I also follow the BlackBerry Playbook SDK tutorial to create the xml file. However, the icon is still not showing up. Is there any solution for this scenario ?

 

Now I try to rename the icon file to blackberry-tablet-icon.png and it does not work. Then I try to rename the xml file to blackberry-app.xml, but it does not work too. I think I have screwed up those xml files. I can't run my app now.

 

Now when I try to run my app, it pops up a message box saying that Launching error:null. What should I do in order to solve this problem ?

 

Thank you very much in advance.

Developer
Posts: 6,541
Registered: ‎10-27-2010
My Device: HTC One, PlayBook, LE Z10, DE Q10
My Carrier: Verizon

Re: Icon is not showing up and xml files are messed up.

The "-app.xml" files has to be the same name as the project.  So if your project is "MyApp", the that file should be named "MyApp-app.xml".

 

The path to the icon should be in the blackberry-tablet.xml file.

 

Contributor
Posts: 16
Registered: ‎03-12-2011
My Device: BlackBerry Playbook
My Carrier: None

Re: Icon is not showing up and xml files are messed up.

Do you mean that I will have the following xml files ?

 

1. Myapp-app.xml

2. blackberry-tablet.xml

 

And I will have my icon file in the same directory as those two.

 

Actaully I ran the Hello World sample app from the BlackBerry Playbook website, even though it does not come with an icon file, in the simulation there is still a default icon file for it. However, the item of my app does not even show up in the simulator. When I press run myapp in Flash Builder 4.0.1, my app can run but there is just nothing that shows the existence of myapp in the simulator.

 

Thank you for your reply.

Developer
Posts: 345
Registered: ‎03-13-2011
My Device: Playbook
My Carrier: n/a

Re: Icon is not showing up and xml files are messed up.

Yes You will have 2 xml files
Highlighted
Developer
Posts: 6,541
Registered: ‎10-27-2010
My Device: HTC One, PlayBook, LE Z10, DE Q10
My Carrier: Verizon

Re: Icon is not showing up and xml files are messed up.

[ Edited ]

The icon does not have to be in the same directory as the XML files.  Typically, icons (and things like them) are maintained in an "assets" directory under "/src".  Those files are copied to bin-debug on compile.  So in the blackberry-tablet.xml file, you give the relative path from /src.  For example "assets/myicon.png".

 

<qnx>
  <initialWindow>
    <systemChrome>none</systemChrome>
    <transparent>false</transparent>
  </initialWindow>
  <publisher>YOUR_CN_NAME</publisher>
  <category>core.utils</category>
  <permission>access_internet</permission>
  <!-- <permission>access_shared</permission> -->
  <permission>play_audio</permission>
  <permission>read_geolocation</permission>
  <!-- <permission>record_audio</permission> -->
  <!-- <permission>set_audio_volume</permission> -->
  <!-- <permission>use_camera</permission> -->
  <splashscreen>assets/splash.png</splashscreen>
  <icon>
  	<image>assets/icons/compass_icon_86.png</image>
  </icon>
</qnx>

 

Developer
Posts: 526
Registered: ‎05-17-2009
My Device: 9900
My Carrier: ATT

Re: Icon is not showing up and xml files are messed up.

John - a little off topic here, but where did you find those extra permission string options?

Like all of my posts
Developer
Posts: 6,541
Registered: ‎10-27-2010
My Device: HTC One, PlayBook, LE Z10, DE Q10
My Carrier: Verizon

Re: Icon is not showing up and xml files are messed up.

Not off topic.  They were covered by the 0.9.4 release notes.

Developer
Posts: 2,462
Registered: ‎11-04-2010
My Device: Bold 9700

Re: Icon is not showing up and xml files are messed up.

@kyleflower: its also in the Developer Guide here:

 

http://docs.blackberry.com/en/developers/deliverables/23959/Configuring_your_application_1524626_11....

J. Rab (Blog) (Twitter)
--
1. If you liked my post or found it useful please click on the thumbs up and provide a Like!
2. If my post solved your problem please click on the Accept as Solution button. Much appreciated!

Approved Apps: OnTrack | ssShots | Hangman
Developer
Posts: 526
Registered: ‎05-17-2009
My Device: 9900
My Carrier: ATT

Re: Icon is not showing up and xml files are messed up.

Thanks guys, I was searching all over for them but my google/forum skills must have been a little off today Smiley Happy

Like all of my posts