Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Adobe AIR Development

Reply
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎09-19-2011
My Device: PlayBook
My Carrier: Telcel
Accepted Solution

Problem Testing Apps on BBTOS 1.1.1 (Simulator 1.0.7)

Hi,

 

I have already updated to the recently 1.1.1 SDK and followed all the steps to setup with Flash Builder 4.5 but I am getting this error when I try to run my apps on PlayBook Simulator

 

Error: bar8625218021099290062.MF, Invalid value "0.0.0.0" for Application-Version.

 

Error occurred while packaging the application:

 

Packaging failed:2

Warning: Cannot find application or default icon

Info: Package created: /Users/edgarparada/Documents/Edgar/PlayBook Training/test/bin-debug/test.bar

Error: bar8625218021099290062.MF, Invalid value "0.0.0.0" for Package-Version.

 

I used the new Deployment Wizard and try to set up the testing device manually too, but nothing :-(

 

Does anyone have the same problem? any idea of how to fix it? Just for the record the 1.0.6 simulator works fine.

 

Regards, Edgar (@edgarparada)

Developer
Posts: 6,541
Registered: ‎10-27-2010
My Device: HTC One, PlayBook, LE Z10, DE Q10
My Carrier: Verizon

Re: Problem Testing Apps on BBTOS 1.1.1 (Simulator 1.0.7)

In your application xml file, do you have the versionNumber defined to a format like X.X.X?
BlackBerry Development Advisor
Posts: 417
Registered: ‎10-27-2010
My Device: PlayBook

Re: Problem Testing Apps on BBTOS 1.1.1 (Simulator 1.0.7)

Unfortunately FB generates projects with version 0.0.0 which is invalid for playbook.

Open your app.xml and change version to 1.0.0

New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎09-19-2011
My Device: PlayBook
My Carrier: Telcel

Re: Problem Testing Apps on BBTOS 1.1.1 (Simulator 1.0.7)

I changed the version number in the XML descriptor to 1.0.0 and it works!

 

<versionNumber>1.0.0</versionNumber>

 

Thanks, Edgar

New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎09-19-2011
My Device: PlayBook
My Carrier: Telcel

Re: Problem Testing Apps on BBTOS 1.1.1 (Simulator 1.0.7)

Yes that's the solution, but the strange thing is that the 0.0.0 app version works perfectly with the SDK 1.1.0 don't you think?

 

Regards, Edgar

BlackBerry Development Advisor
Posts: 417
Registered: ‎10-27-2010
My Device: PlayBook

Re: Problem Testing Apps on BBTOS 1.1.1 (Simulator 1.0.7)

There was a bug that errors printed by validator in FB  were not taken into account. If you run it from command line you will see an error even in prev versions.

Visitor
Posts: 1
Registered: ‎03-29-2011
My Device: storm 9550
My Carrier: verizon

Re: Problem Testing Apps on BBTOS 1.1.1 (Simulator 1.0.7)

Keep having this Error: bar1290038100672790884.MF, Invalid value "0.0.0.0" for Package-Version.

I changed the version to :

<?xml version="1.0.0" encoding="utf-8"?>

Developer
Posts: 6,541
Registered: ‎10-27-2010
My Device: HTC One, PlayBook, LE Z10, DE Q10
My Carrier: Verizon

Re: Problem Testing Apps on BBTOS 1.1.1 (Simulator 1.0.7)

Not the XML version, but the version number xml tag in the body of the file.
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎01-01-2012
My Device: BlackBerry tour
My Carrier: Verizon

Re: Problem Testing Apps on BBTOS 1.1.1 (Simulator 1.0.7)

[ Edited ]

I am a complete noob to development and just made a two button (two screens) going back and forth with a splash image of my dog(its a fun start!) and it runs just fine but Im getting the invalid value when i try and run it on the simulator... i have no idea where the xml tag is, i see the xml version but thats it, in the body this is what i have,am i looking in the wrong place? thank you in advance for your help

 

MAIN:

 

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>

<s:ViewNavigatorApplication

xmlns:fx="http://ns.adobe.com/mxml/2009"

xmlns:s="

library://ns.adobe.com/flex/spark"

applicationDPI="

160" firstView="views.AIRHelloWorldHomeView"

splashScreenImage="

@Embed('file:///C:/Users/user/Pictures/Bandit in the bath/IMG_1194.JPG')"

splashScreenScaleMode="

none" title="Bandit">

<fxSmiley Very Happyeclarations><!-- Place non-visual elements (e.g., services, value objects) here -->

</fxSmiley Very Happyeclarations>

</s:ViewNavigatorApplication>

 

VIEW:

 

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>

<s:View

xmlns:fx="http://ns.adobe.com/mxml/2009"

xmlns:s="

library://ns.adobe.com/flex/spark" title="HomeView">

<fxSmiley Very Happyeclarations><!-- Place non-visual elements (e.g., services, value objects) here --> </fxSmiley Very Happyeclarations>

<s:VGroup width="100%" height="100%" verticalAlign="middle" horizontalAlign="center">

<s:Label text="How you doing?"/>

<s:Button label="Continue" click="navigator.pushView(MyNewView)" styleName="next"/>

</s:VGroup>

</s:View>

Developer
Posts: 6,541
Registered: ‎10-27-2010
My Device: HTC One, PlayBook, LE Z10, DE Q10
My Carrier: Verizon

Re: Problem Testing Apps on BBTOS 1.1.1 (Simulator 1.0.7)

What is the exact massage of the "invalid value"?